avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ,hartuire,agresiune dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ,hartuire,agresiune dupa divort

Sunt divortata de 12 ani,locuiesc separat intr-o locuinta donata in timpul divortului de fostul sot ,pentru ca in timpul casatoriei am vandut o proprietate ce am avut-o inainte de casatorie.Nu am facut partaj dupa divort,acesta finalizandu-se in mod amiabil. Dupa divort am achizitionat diverse obiecte electrocasnice ,mobilier si obiecte personale,cu acte pe numele meu,dupa data divortului,care sunt in casa in care locuiesc,dar am fost continuu hartuita,amenintata cu evacuarea si agresata fizic.Actualmente sunt imobilizata in aparat gipsat ,operata ,cu asteosinteza de tibie,de 8 saptamani,in urma unei agresiuni a fostului sot ...in stare de ebrietate.Doresc sa ma mut,dar desi divortati si locuind separat,nu ma lasa ca sa ma mut,sa imi iau obiectele personale pentru care detin acte doveditoare ca sunt cumparate dupa divort. Intrebare:politia locala ma poate proteja ca sa ma pot muta daca prezint certificatul medicolegal si actele de proprietate a obiectelor personale ? Stiu ca trebuie sa ma prezint unui avocat dar material nu imi pot permite si nici nu ma pot mobiliza pentru a merge la tribunal pentru procese multumesc AURICA BUCURESC
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:13, 6 Martie 2010
da, politia poate sa va ajute intr-un fel, numai ca trebuie sa reusiti sa luati legatura cu ea.Dupa mutare aveti totusi nevoie de ajutorul unui avocat si de clarificarea situatiei in care va aflati.
va dorim sanatate si succes
Daca va impiedica sa luati lucrurile pe care aveti acte chemagti politia.Se va rezolva situatia.
Autoritatea politiei nu se implica oficial in situatii de acest gen,avand in vedere ca se considera ca este violenta domestica, intre fosti soti.
Daca insa la politie exista plangeri anterioare care atesta caracterul agresiv ,
violent,al acestuia,se poate interveni la conducerea unitatii pentru asigurare siguranta in perioada parasirii spatiului cu destinata de locuit
Politia se implica pt ca daca nu se implica are de cercetat cateva luni anumite fapte...
De aceea prefera sa medieze conflictul si nici ilegal nu este.
Respectam opinia distinsului coleg ,problema o constituie care conflict
Va precizez ca in situatii similare,politia sesizata de vecini,dupa informare succinta referitoare la fondul conflictului,cand a fost informata ca neintelegerile se desfasoara intre fosti parteneri ,au precizat ca nu se implica in solutionarea diferendelor intre fosti soti ,care mai au ceva de impartit

Alte discuții în legătură

Divort,hartuire,agresiune dupa divort abucuresc abucuresc Sunt divortata de 12 ani,locuiesc separat intr-o locuinta donata in timpul divortului de fostul sot ,pentru ca in timpul casatoriei am vandut o proprietate ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta, compensatii glodici glodici Buna ziua! Am divortat recent si am fost evacuat din locuinta prin sentinta, fiind proprietar in cota mai mare in locuinta. Doresc sa stiu urmatoarele : ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)