avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datornici la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datornici la intretinere

Ce se poate face daca un proprietar de 6 ani nu vrea sa plateasca intretinerea si presedintii asociatiei nu vor sa-l dea in judecata?
Cel mai recent răspuns: baoro , utilizator 15:40, 23 Noiembrie 2011
@ynocentta
adunarea generala obligatorie se tine o data pe an
insa pot fi mai multe adunari generale, iar legea 230 si hg 1588 spun clar cum poate fi convocata o alta adunare generala, de data aceasta cu denumirea extraordinara
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
ContSters62736, utilizator
Bineinteles ca ar fi absurd ca legiuitorul sa interzica tinerea unor adunari generale extraordinare. A introdus obligativitatea cel putin a unei adunari generale pe an ca fiind necesara. Sunt multi care nu vor s-o tina nici pe asta...
carol_lorac a scris:

@ynocentta
adunarea generala obligatorie se tine o data pe an
insa pot fi mai multe adunari generale, iar legea 230 si hg 1588 spun clar cum poate fi convocata o alta adunare generala, de data aceasta cu denumirea extraordinara

Va multumim pentru informatiile de maxima importanta pe care ni le aduceti la cunostiinta
Dar in excesul dvs ,a-ti omis sa precizati dispozitia legala care obliga ca actionarea in instanta este prerogativa exclusiva a adunari generale/extraordinare
Apreciati cumva ca actionarea in instanta a restantierilor ,se realizeaza numai in cazul hotararii mari adunari generale?
Am, cunostiinta despre asociatie de proprietari care nu a convocat adunare generala de 4 ani ,si care nu se inregistreaza cu restante,dupa ce in 2008 si 2009 a actionat proprietari in instanta,prin simpla hotarare a comitetului executiv.
Controversa dvs. este lipsita de sens. Important este ca se pot recupera restantele si am aflat cum se face: si ca urmare a unei adunari generale extraordinare, si in urma deciziei comitetului executiv.

Important este sa se faca legal si, ca urmare, cererea sa fie acceptata de instanta de judecata.
ynocentta a scris:

Va multumim pentru informatiile de maxima importanta pe care ni le aduceti la cunostiinta
Dar in excesul dvs ,a-ti omis sa precizati dispozitia legala care obliga ca actionarea in instanta este prerogativa exclusiva a adunari generale/extraordinare
Apreciati cumva ca actionarea in instanta a restantierilor ,se realizeaza numai in cazul hotararii mari adunari generale?
Am, cunostiinta despre asociatie de proprietari care nu a convocat adunare generala de 4 ani ,si care nu se inregistreaza cu restante,dupa ce in 2008 si 2009 a actionat proprietari in instanta,prin simpla hotarare a comitetului executiv.

lasati ironiile astea ieftine deoparte ca nu va ajuta cu absolut nimic si "dauneaza grav" discutiilor. dealtfel, poate nu ar fi rau sa va puneti la punct si cu gramatica limbii romane
mesajul meu anterior a fost scris ca raspuns la
ynocentta a scris:

Respectam opiniile distinsilor colegi
Hotararea actionarii in instanta a restantierilor reprezinta obligatia comitetului executiv care se intruneste ori de cate ori este necesar ,fata de adunarea generala care se convoaca o data pe an
si contracara ideea expusa de dvs ca adunarea generala se intruneste doar o data pe an, incercind sa va reamintesc faptul ca exista si AG extraordinare care pot fi convocate oricind, in conditiile legii. fapt nestiut (probabil) de dvs pina la aceasta interventie in urma careia v-ati simtit atacata, reactionind cu ironii care nu-si au locul. dealtfel, nu am facut nicio apreciere despre actionarea in instanta a restantierilor dar, daca tot ati facut o afirmatie in acest sens, macar nu ati facut-o corecta. iata ce spune hg1588:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari
iar prevederile legale spun clar ca un restantier poate fi actionat in instanta pentru recuperarea datoriilor mai vechi de 90 de zile (daca nu ma insel). ori aceasta prevedere nu reprezinta un prerogativ al adunarii generale ordinare/extraordinare.
cred ca nu ar fi rau sa va puneti mai bine la punct cunostintele referitoare la acest aspect ;)
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
ContSters62736, utilizator

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)