X a taiat un plop din fata curti-proprietate publica, pe motiv ca urma sa cada pe gospodarie(nu stiu in ce masura este adevarat) si l-a taiat pt a-l folosi mai tarziu in interes propriu(lemne de foc). In urma unor sesizari ale vecinilor au venit cei de la primarie iar X nu i-a lasat sa duca lemnele si s-a ales acum cu o plangere pentru taierea plopului si folosirea lemnelor. Cam ce urmeaza sa se intample, cat de drastica poate fi pedeapsa/sanctiunea, unde sa citesc sa fiu mai bine informat despre aceasta tema(ce legi)? Multumesc anticipat!
Zau? chiar asa?:)) As vrea sa vad si eu unde scrie in legea 213/1998 ca pomii (indiferent daca cu flori sau fructe) fac parte din domeniul public al UAT:)):)) Am citit toate cele 3 anexe la lege, ba si normele dupa care se stabileste domeniul public al unei UAT, dar, zau ca nu scrie nimic de copaci. Intr-adevar, ei sunt plantati pe domeniul public si, respectivul, poate primi o amenda pentru incalcarea regulamentului pentru spatiile verzi, eventual (daca localitatea respectiva are asa ceva...:D), dar nimic mai mult (norocul lui ca n-a fost nuc!!!).
Sa inteleg ca in cel mai rau caz poate primi o amenda? Deci daca a taiat un copac din fata curtii si l-a folosit pt lemne de foc nu poate fi acuzat de furt de pe domeniul public sau distrugere?