avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taierea unui plop de pe domeniul public - contraventie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taierea unui plop de pe domeniul public - contraventie sau infractiune?

X a taiat un plop din fata curti-proprietate publica, pe motiv ca urma sa cada pe gospodarie(nu stiu in ce masura este adevarat) si l-a taiat pt a-l folosi mai tarziu in interes propriu(lemne de foc). In urma unor sesizari ale vecinilor au venit cei de la primarie iar X nu i-a lasat sa duca lemnele si s-a ales acum cu o plangere pentru taierea plopului si folosirea lemnelor. Cam ce urmeaza sa se intample, cat de drastica poate fi pedeapsa/sanctiunea, unde sa citesc sa fiu mai bine informat despre aceasta tema(ce legi)? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 07:42, 10 Martie 2010
Tot nelamurit am ramas. Din cate am citit in aceasta lista nicio prevedere nu include situatia prezentata de mine.
ok, mai simplu.eu am un copac pe proprietarea mea.dvs veniti si mi-l taiati, il incarcati si-l duceti acasa.Se cheama ca mi-ati furat bunul respectiv, plus ca mi-ati distrus proprietarea, proprotional cu valoarea pagubei. :)
@ Kyandra Arborii cata vreme sunt prinsi de radacini sunt bunuri imobile insa privitor la infractiunea de distrugere acest fapt este lipsit de relevanta deoarece art. 217 Cod pen. nu face distinctia intre bunuri mobile si imobile.
Faptele - lasand la o parte ipoteza ca taierea s-a facut in stare de necesitate - pot fi incadrate ca infractiuni respectiv distrugere si furt insa cred ca pentru astfel de situatii legiuitorul a introdus art. 18 ind 1 Cod pen. Adica faptelor le lipseste gradul de pericol social specific infractiounilor si probabil ca urmeaza sa se aplice una din masurile administrative prev. de art. 91 Cod pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toaletare/taiere copaci drum judetean Lulica Lulica Buna ziua As dori, daca stie cineva, sa-mi spuna si mie cine se ocupa cu taierea/toaletarea copacilor aflati pe marginea unui drum judetean (exceptand hotii ... (vezi toată discuția)
Vanzare- cumparare cu clauza de uzufruct viager-paguba creata de uzufructuar F1PAR2 F1PAR2 Buna ziua. Acum 8 ani am cumparat o bucata de teren cu categoria de folosinta PASUNE, pentru care fostul proprietar si-a pastrat dreptul de uzufruct ... (vezi toată discuția)