avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... "Prima casa"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"Prima casa"

Buna ziua!
Puteti sa-mi spuneti daca pot sa ma inscriu in programul "Prima casa" ?
In perioada 2005-2008 am detinut un apartament pe care l-am vandut in august 2008. Pot beneficia de aceasta ordonanta,tinand cont ca in iunie 2009 a aparut dispozitia in cauza? Din ce am citit , conditia este sa nu detii o proprietate in momentul intrarii in vigoare a ordonantei si nu am inteles daca e obligatoriu sa nu fi detinut anterior acesteia.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dcgdcgdcg , utilizator 10:42, 7 Martie 2010
ideea de prima casa.. de aia se numeste asa.. sa nu fi avut o prima casa in proprietate.. daca dvs ati vazut ca trebuie doar sa nu fi avut o casa in proprietate la data aparitiei legii.. ce sa mai zic?
oricum, dati o declaratie pe proprie raspudnere cu privire la conditiile ce trebuie sa le indepliniti si daca nu va descopera e ok.. daca nu.. nu are ce sa va faca decat sa nu va dea voie sa beneficiati de programul prima casa.. aaa, si va condamna penal ptr fals in declaratii..
Daca in iunie 2009 (data aparitiei OG) nu aveati in proprietate nici un imobil puteti participa la programul Prima Casa fara nici o problema.

Asta este articolul care va intereseaza:

Art. 1
Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii care achizitioneaza in cadrul programului o locuinta finalizata sunt urmatoarele:

a) la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului “Prima casa”, nu detin in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita si nici nu au in derulare un credit ipotecar; dovada indeplinirii acestui criteriu se face cu declaratia pe propria raspundere a beneficiarului, data in forma autentica;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere tva 5% la achizitionarea unei case Maria Gradinaru Maria Gradinaru Buna ziua, am o cunostinta care a achizitionat o casa si a beneficiat de acea reducere de 5% a tva-ului. a dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu are ... (vezi toată discuția)
Prima casa nostradamus nostradamus Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot accesa programul prima casa daca am detinut o casa in propietate anterior aparitiei legii?..multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Prima casa emanuel.coman emanuel.coman Buna, daca sotia are un apartament primit ca donatie dinainte de casatorie se considera ca detin bunuri in comun cu sotia sau eu pot lua credit pe numele ... (vezi toată discuția)