avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce fel de contract trebuie incheiat pentru editarea ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce fel de contract trebuie incheiat pentru editarea unei carti?

Buna ziua,

As dori sa ma interesez ce fel de contract ar trebui sa inchei eu, ca persoana juridica cu o alta persoana juridica ca sa editam impreuna o carte si sa stabilim cheltuielile suportate de fiecare? Mentionez ca titularul dreptului de autor a incheiat un contract de editare cu mine si cu cealalta persoana juridica! As aprecia daca ati putea sa ma directionati si catre o lege.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 23:57, 6 Martie 2010
In functie de ce se doreste, se poate incheia un contract de sponsorizare, de know-how, sau prestari servicii. Titularul dreptului de autor ar fi trebuit sa semneze un contract de cesiune drept de autor cu una dintre parti, nu cu amandoua, din moment ce nu aveti stabilita modalitatea de colaborare pentru editare. Din punctul meu de vedere acel contract de editare este nul. Legea este una singura: 8/1996. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa inchei contracte de cesiune drepturi de autor pentru anumiti colaboratori ai ... (vezi toată discuția)
Contract de comanda a unei opere viitoare george_dtt george_dtt Va salut! Sunt titularul unei Intreprinderi Individuale. Pot incheia contract de comanda a unei opere viitoare (website realizat de colaboratorii mei) cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Situatia e urmatoarea: se vrea publicarea unei carti. Editura e pe punctul sa incheie contractul cu autorul, insa editura nu are posibilitati practice de ... (vezi toată discuția)