avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru ingrijire copil 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru ingrijire copil 2 ani

Buna-ziua,

Am un copil de 6 ani si am divortat de prima nevasta si in urma divortului platesc pensie alimentara. As dori sa stiu ce se intampla cu pensia alimentara daca intru in concediu pentru ingrijire copil 2 ani. De asemena as dori sa stiu daca am posibilitatea sa platesc pensia alimentara mai mica avand in vedere ca am 2 copii.

Va multumesc,
Florin.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:56, 6 Martie 2010
Pensia se poate recalcula in caz de aveti mai multi copii, dar trebuie sa deschideti actiune in instanta, mai corect va poate informa un avocat. Oricum o veti plati si daca intrati in cresterea copilului.
Trebuie sa introduceti o actiune in instanta prin care sa solicitati reducerea pensiei de intretinere datorate copilului dv. incredintat fostei sotii, pe motiv ca mai aveti in intretinere inca un copil. La actiune veti atasa certificatul de nastere al celui de-al doilea copil al dv., precum si sentinta prin care ati fost obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea primului copil.
Daca veniturile dv. sunt mai mici decat cele avute in vedere de instanta la data pronuntarii hotararii prin care ati fost obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea primului copil, veti solicita, prin aceeasi actiune, reducerea pensiei de intretinere si in functie de venitul net realizat pe ultimele 6 luni, situatie in care veti depune la dosarul cauzei dovada veniturilor nete.
Va recomand angajarea unui avocat. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara chiriac laurentiu chiriac laurentiu sunt divortat si cu prima sotie am un copil si m-am recasatorit.Cu actuala sotie am un copil si vreau sa stiu daca sunt obligat sa platesc pensie alimentara ... (vezi toată discuția)