avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... curatela-eliberare act
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

curatela-eliberare act

buna ziua!cine elibereaza actul de curatela?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:21, 6 Martie 2010
Curatela se instituie prin dispozitie a primarului locului de domiciliu al persoanei asupra caruia se instituie conform prevederilor art. 152 si urmatoarele din Codul Familiei , la cererea celui care urmeaza a fi reprezentat, a sotului sau, a rudelor, a celor aratati in art. 115, precum si a tutorelui, in cazul prevazut in art. 152 lit. c. Codul Familiei . Autoritatea tutelara poate institui curatela si din oficiu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela iconaruclaudia iconaruclaudia Am o mama in varsta de 81 de ani,bolnava, nedeplasabila de 5 ani de zile,nu este in depline facultati mintale( nu primeste medicul in casa).Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara cris_deo cris_deo buna ziua. in cat timp se da un raspuns de catre o autoritate publica in speta autoritatea tutelara la o petitie formulata de catre mine. care este timpul ... (vezi toată discuția)
Instituirea curatelei diana4deedee diana4deedee As avea nevoie de un pic de ajutor. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a institui curatela asupra unei persoane? (vezi toată discuția)