avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

SUNT NASCUT IN 1953.
AM 36 DE ANI VECHIME IN CIMPUL MUNCII, INCLUSIV 18 LUNI STAGIU MILITAR.
CIND POT IESI LA PENSIE ANTICIPATA SAU LA TERMEN?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:23, 6 Martie 2010
1. Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu 2018, respectiv la implinirea varstei de 65 ani;
- pensie anticipata partiala incepand cu 2013, respectiv la implinirea varstei de 60 ani, daca, pana atunci, completati stagiul de cotizare necesar, de 35 de ani.
2. Cele 18 luni de stagiu militar se asimileaza stagiului de cotizare numai pentru pensia de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata maryan84_bml maryan84_bml sunt nascut in 53\' am 34 de ani de munca la termocentrale dar nu am avut grupa.acum 4 ani am iesit la ordonanta si am beneficiat de acel salariu si somaj. ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma pensionez? FlorinLaurentiu FlorinLaurentiu Sunt nascut in august 1954, am 33 ani stagiu de cotizare, stagiu militar cu termen redus, facultate 4 ani. Cind as putea sa ma pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)