avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general completarea facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

completarea facturilor

Am si eu o nelamurire legata de completarea facturilor. Utilizez formulare tipizate pe care le completez de mana. Am doua locuri din care emit facturi: la sediu si la punctul de lucru din alta localitate. Daca facturile sunt emise de punctul de lucru, la rubrica sediu se trece adresa punctului de lucru sau sediul ramane acelasi la ambele facturi. Cum fac diferenta intre facturile emise de la sediu si cele de la punctul de lucru? daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns clar si promt, as fi recunoscatoare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:47, 6 Martie 2010
se trece doar sediul pe facturi, facturierele trebuie numerotate si inseriate prin decizie data de conducatorul unitatii, cf legii, pt cele de la punctul de lucru dati o serie, iar celor de la sediu alta, sau aceeasi serie dar plaje de numere diferite, de asemeneain decizia respectiva trebuie mentionata persoana care se ocupa de gestionarea facturilor, ce serie se da si ce numar....
Aveti nevoie de diferentierea facturilor ? De ce ?
Care este regimul punctului de lucru ? (daca are peste peste 5 salariati trebuie sa aiba CIF separat)
Cumparati un facturier il inseriati si il numerotati conform unei decizii si il dati in primire la punctul de lucru pe care il aveti si, la rubrica corespunzatoare (daca nu exista puteti gasi un loc unde s-o scrieti), completati si adresa acestuia. Nici o informatie specificata in factura nu e e prisos si nu poti sti contextul in care va vi necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturiere cu aceeasi serie folosite consecutiv Ramonamustata Ramonamustata Buna.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.O firma de transport are 2 facturiere, unul la sediu, celalalt la sofer.Ambele au seria DKT si emit in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Dispozitii de plata si chitantele emise de program de facturare flexweb flexweb Buna ziua, am doua problele: 1 Dispozitiile de plata 2- chitantele emise din programul de facturare care emite facturi si chitante. 1 -Am folosit ... (vezi toată discuția)
Numerotarea facturilor se poate face aleatoriu? darkynok darkynok sau este obligatoriu ca dupa factura 4 sa fie 5 apoi 6 apoi 7 si etc ..... ? pt ca am observat la unele firme (magazine online) ca numarul este aleatoriu(nu ... (vezi toată discuția)