avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea salariului de baza si-a incadrari in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea salariului de baza si-a incadrari in functie in baza Legii 330/2009 tr si OUG 1/2010 :Trecerea de la functia de casier treapta II la functia de casier debutant

Va rog sa ma ajutati in aceasta problema.In septembrie 2003 m-am angajat la ADDP Ploiesti in functia de casier incasator parcare ,primele 12 luni cu contract pe o perioda determinata dupa care am dat examen pt. aceasta functie ,l-am promovat si am semnat contract pe o perioada nederminata.Pana in luna decembrie 2009 am fost angajata in functia de casier incasator parcare treapta II dar mai nou in luna februarie 2010 in urma unei decizii data in baza legii 330/2009 si OUG nr.1/2010 nu mai am nici o treapta si sunt incadrata pe functia de casier -debutant.Mentionez de asemenea ca avand o vechime totala in munca de 23 de ani aveam un salariu baza de 740 ron la care se adauga sporul de vechime aferent de 150 ron + spor de fidelitate de 42 ron .In urma noi decizii salariul de baza este de 846 de ron in care sunt incluse si cele 2 sporuri (de vechime si fidelitate)..Intrebarea mea este cat de legala este aceasta decizie avand in vedere ca in decembrie 2009 eram incadrata in functia de casier incasator parcare treapta II si dintr-o data sunt trecuta la functia de casier debutant si mi-a fost afectat si salariul.
Va multumesc anticipat pt.raspuns!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:41, 6 Martie 2010
Este ilegal ce s-a facut. In cazul dvs, pentru postul de casier, s-a redus numarul de trepte de salarizare de la 3 la doua (exista casier si casier debutant). Conform legii 330/2009, reincadrarea pe post se face conform art. 30:
(4) La functiile de executie unde s-a redus numarul de grade sau trepte profesionale, reincadrarea personalului ale carui grade sau trepte profesionale au fost eliminate se face la gradul sau treapta profesionala imediat urmatoare celei eliminate.

Imediat urmatoare inseamna in sus, nu in jos (legea spune clar ca pe functia de debutant se incadreaza doar persoanele care debuteaza in profesie; altfel, legea ar fi spus clar ca persoanele incadrate pe treptele de salarizare care u fost reduse vor fi reincadrate pe functia de debutant, cea mai mica care ramane).

Problema este ca legea 330 prevede ca puteati face contestatie in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de reincadrare si, daca nu erati multumita de raspuns, in termen de 30 de zile va puteati adresa instantei de contencios administrativ.

Avand in vedere faptul ca aceste termene cred ca sunt depasite, incercati sa discutati cu serviciul de RU, poate corecteaza dansii eroarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrarea personalului valih valih Va cer ajutorul daca stie cineva!! Lucrez la un spital orasenesc in functia de referent, contabil IA cu PL. Conform noilor grile din L.330/2009, treptele de ... (vezi toată discuția)
Salarizare. A-Marius A-Marius Bună seara! Fiţi vă rog amabili şi spuneţi dacă un bugetar care avea gradul/treapta II în 2008, să poată fi trecut la gradul I? Având în ... (vezi toată discuția)
Legea unica de salarizare carmen a carmen a Sunt functionar public asistent 3 cu 1, cu o vechime de 6 ani, conform noii legi de salarizare am un salar de incadrare (cu tot cu spor de vechime) de 705, in ... (vezi toată discuția)