avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort-partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort-partaj

Buna seara. Eu si mama mea suntem intr o situatie delicata. Eu am 23 de ani locuiesc cu parintii mei intr un apartament cu 2 camere. Sunt amenintat de tatal meu ca ma da afara din casa ca nu am nici un drept sa stau in casa , am avut numai scandaluri si acum am ajuns intro situatie foarte stresanta si eu si mama mea si vrem sa luam o decizie. Nu cunosc legea de partaj si as dori daca cineva ma poate sa ma informeze cum s ar proceda in situatia mea. Daca maicamea ar divorta cum sar inparti bunurile. Mi ar fi greu sa ma mut din acest apartament pentru ca aici am crescut. Acum nu stiu cum se procedeaza. Apartamentul este pe numele la ambii parinti. Precizez ca la tara tata are pe numele lui o casa de la parintii lui cu 3 camere gospodarie si tot ce trebe.. Bunicii mamei mi au trecut casa lor pe numele meu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Deci cat traesc ei sunt stapani. Tata mai are o dacie.. Eu detin pe numele meu o masina de aproximativ 12mi euro.. Deci daca parintii mei sar despartii ce credeti ca sar intampla.. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 21:44, 6 Martie 2010
Daca parintii dvs. ar divorta, avand in vedere faptul ca apartamentul este bun ul comun al acestora, fiecaruia dintre ei ii va reveni o cota de 50% . La fel, si din celelalte bunuri dobandite in timpul casatoriei. Asa fiind, ei vor avea posibilitatea ca unul dintre ei sa pastreze apartamentul, platindu-i celuilalt o sulta, contravaloarea cotei de 50 %, fie sa vanda imobilul si sa isi imparta banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! partaj si divort rosin225 rosin225 Buna ziua , Ma numesc Sorin Iosipescu si, cu tot respectul, va rog sa ma ajutati intro problema mica de-a mea. Parintii mei sunt in prag de divort si ... (vezi toată discuția)
Pot trece pe numele meu partea de 50% din apartament a unuia dintre părinți, în caz de divorț, fără ca celălalt să fie de față? Horatiu79 Horatiu79 Aș dori să aflu dacă aș putea să trec pe numele meu partea de 50%din ce i se cuvine unuia dintre părinți, fără ca celalalt sa fie de față dacă ei ... (vezi toată discuția)