avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie suplimentara ceruta de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie suplimentara ceruta de mama

Exista posibilitatea ca mama, cu un venit de bugetar, si careia ii vor fi incredintati copiii, de 1 an si de 5 ani, sa ceara de la tata (fostul sot), o pensie suplimentara de intretinere, pe langa cea alimentara?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:48, 6 Martie 2010
Pensia de intretinere este stabilita de instanta in conformitate cu prevederile legale dupa cum urmeaza:
1.pentru 1 minor=1/4 din venitul net realizat
2.pentru 2 minori=1/3 din venitul net realizat
3.pentru 3 sau mai multi minori=1/2 din venitul net realizat.

Peste aceste cuantumuri legale se pot intelege parintii copiilor.
Bineninteles ca pensia de intretinere este apreciata ca si cuantum in functie si de varsta si nevoile minorilor aflati in intretinere,astfel ca un minor de 16 ani,va primi o pensie mai mare decat unul de 6 ani,dar bineinteles cu respectarea proportiilor de mai sus.
cereti majorarea pensiei ca altfel nu puteti obtine nimic pt dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - pensie alimentara venituri multiple Vlad_H Vlad_H Buna seara. Am cautat pe forum dar recunosc ca nu am reusit sa gasesc. As dori sa aflu daca in cazul unui divort la tribunal, in situatia in care exista 2 ... (vezi toată discuția)
Divort, recalculare pensie de intretinere ceruta de tata simonausurelu simonausurelu Sunt divortata de doi ani si am in intretinere doi copii minori de respectiv 8 si 6 ani.Primesc pensie alimentara pentru copii de la fostul sot de 700 ron ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie alimentara parinti roxanasimona roxanasimona Buna ziua, As avea 2 intrebari referitor la pensia alimentara platita minorului in caz de divort. 1. Poate un minor (7 ani) fi incredintat mamei ... (vezi toată discuția)