avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... recuperare alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

recuperare alocatie

Ma intreb daca exista vreo posibilitate de a recupera alocatia neacordata fiului meu, lucru produs din vina functionarului de la primarie (de la registrul civil). Va relatez cum s-a ajuns la aceasta situatie: copilul meu s-a nascut in strainatate.

Cand copilul avea 6 luni am revenit in tara, unde am depus actele pentru transcrierea in registrul civil romanesc (aprilie 2008). Datorita faptului ca respectiva functionara nu a pus la dosar certificatul de nastere spaniol in original, dosarul a fost respins dupa 6 luni de asteptare.

La data la care mi s-a returnat dosarul functionara era in concediu, astfel ca nimeni altcineva nu a stiut sa ma informeze care este motivul pentru care fusese respins dosarul.

Din acest motiv am refacut dosarul, incluzand alt set de documente originale. Intamplarea face ca am vazut raspunsul trimis de la Bucuresti; acolo se specifica faptul ca dosarul se returneaza din cauza ca nu s-a inclus originalul certificatului de nastere spaniol.

Am depus un nou dosar pe 26 februarie 2009. Astfel am pierdut 10 luni de alocatie, ceea ce inseamna 2000 RON, daca nu ma insel (copilul nu implinise varsta de 2 ani).

Nu mai vorbesc de cheltuielile generate de solicitarea altui set de documente originale din Spania - pe care a trebuit sa le traduc si sa le legalizez. Nu ma aflu in situatia sa renunt la acesti bani (tatal copilului nu ne ajuta financiar, eu lucrez la o institutie de stat - salariu de bugetar, si apoi, sunt banii copilului meu!).

Eu m-am adresat Agentiei de Plati si Prestari Sociale, am fost in audienta la primar, am scris Ministerului Muncii - nu este de competenta dumnealor (mai putin ministerul, care inca nu mi-a dat nici un raspuns).
Cel mai recent răspuns: ContSters133753 , utilizator 22:40, 4 Iulie 2010
Puteti formula o actiune in preyentii impotriva Primariei urmind a fi introdus in cazua si functionarul culpabil
ok. multumesc pentru raspuns.
Am contactat Avocatul Poporului, la un moment dat; dumnealor spun ca trebuia sa primeasca alocatie, chiar daca nu aveam transcrierea certificatului de nastere in registrul civil romanesc.

Pentru mine e prea tarziu acum; insa, am vrut sa consemnez acest lucru, pentru cazul in care mai sunt persoane interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere copil nascut in spania cory_r cory_r cum se obtine un certificat de nastere la un copil in varsta de 2 ani nascut in spania dar neinregistrat la timp de parinti, mentionez ca unul din parinti are ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie pentru ca sa-i fac certificat de nastere romanesc la fetita daca este nascuta in spania nichitean nichitean cand scot certificatul de nastere a fetitei de aici din spania de la primarie trebuie sa-i pun si apostila pe el sau doar il scot si-l traduc in tara si-l ... (vezi toată discuția)