avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nelamuriri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nelamuriri

buna ziua. paratul,in urma unei reclamatii penale (art 210cp),a fost chemat la politie pentru a fi audiat (septembrie 2009)si pana acum nu a primit nici o instiintare legata de evolutia anchetei,poate parasi tara ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:27, 8 Martie 2010
Daca nu detine interdictii,poate parasi tara
Fiind implicat in cercetarea unei cauze,se impune sa instiinteze autoritatea competenta ca urmeaza sa paraseasca tara,
~ Conținut șters la cerere ~
Da, poate parasi tara dar daca nu survine retragerea plangerii este bine sa aiba avocat care sa se mai intereseze de cursul anchetei.

avocat Claudiu Lascoschi
Avand in vedere ca orice masura preventiva se dispune numai dupa ce s-a inceput urmarirea penala, respectiv s-a pus in miscare actiunea penala ( cu alte cuvinte sa aveti calitatea de invinuit sau inculpat), trebuia pana la aceasta data sa fiti chemat in fata organului de urmarire ca sa va aduca imediat la cunostinta invinuirea. Cum acest lucru nu s-a intamplat, inseamna ca nici macar nu s-a dispus inceperea urmaririi penale si pe cale de consecinta nu s-a dispus nici masura preventiva de a nu parasii localitatea sau teritoriul Romaniei.
Drum bun!
Normal ca puteti pleca. Nu vi se interzice dreptul la libera circulatie, mai ales ca este voba de furt intre rude.
Corect daca cumva nu a survinet retragerea plangerii ar fi bine sa angajati un avocat care sa se mai intereseze de cursul anchetei si sa va reprezinte.
Succes!.

Alte discuții în legătură

Drept penal urgent myra989 myra989 cu privire la art.180alin1 din codul penal. daca inculpatul paraseste tara sau localitatea pe timpul procesului este pasibil de raspundere penala?daca da ... (vezi toată discuția)
Are dreptul sa paraseasca tara? Mica-Maria Mica-Maria Dosar penal : fals in inscrisuri private. Pentru obtinerea unui imprumut la CAR a falsificat semnaturile girantilor. Cei trei giranti au depus plangere penala ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Sunt cercetat intrun dosar de ucidere din culpa de 2 ani de zile dureaza dosaru inca e la a doua expertiza auto , pana la prima expertiza singur invinuit acum ... (vezi toată discuția)