avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in alta tara!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in alta tara!

Am urmatoarea problema.
Tatal meu care a avut dubla cetatenie romana/maghiara a decedat in urma cu 5 ani,Mostenitorii legali,sotia supravietuitoare si cei doi copii ai defunctului care provin din a doua casatorie nu m-au declarat ca si mostenitor,eu provenind din prima casatorie a tatalui meu.Ce sanse mai am sa fiu trecut la masa succesorala si de unde sa incep demersurile?????
Astept cu interes toate sfaturile dumneavoastra.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:39, 7 Martie 2010
prin a anula certificatul lor de mostenitor si intrarea si a dvs la masa succesorala
Daca este vorba de Ungaria trebuie analizat dreptul acestei tari.Ma refer la bunuri.
Daca este vorba de Romania este altceva.Se va aplica dreptul roman.
Unde se afla bunurile?

avocat Claudiu Lascoschi
Bunurile ,adica casa + teren ,intravilan si extravilan se afla in Ungaria.
Problema dvs. este de competenta instantelor din Ungaria.
Incercati sa discutati cu un avocat de acolo.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubina?? raduonline raduonline Salut am o nelamurire. Daca am trait in concubinaj cu o doamna vreo zece ani am si un copil de la ea, dupa care m-am despartit de ea. Am cunoscut o alta femeie ... (vezi toată discuția)
Succesiune irinafil irinafil Succesiunea se accepta la data la care a decedat persoana sau la data depunerii cererii de succesiune la notar. (vezi toată discuția)