avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la proprietate

Acum cateva luni de zile am ajutat o cunostinta, primind-o in garsoniera mea pentru o scurta perioada de timp pana isi gaseste de lucru si o alta locatie unde sa stea. Dupa doua luni i-am cerut sa paraseasca garsoniera deoarece vreau sa o inchiriez, pentru ca nu ma mai descurc cu banii. Ei au stat fara chirie si bineinteles ca doreau sa stea in continuare tot asa deoarece nu-si permiteau sa plateasca.De aici au inceput sicanarile si au trecut 5 luni de cand stau acolo. In februarie le-am dat ultimatum ca in martie vreau sa intru in posesia garsonierei si sa paraseasca lociunta. Bineinteles ca nu au facut asa ceva, asa ca am dorit sa-i scot din casa. Au chemat politia si au spus ca au dreptul la folosinta, ca ei platesc chirie, dar ca eu fac evaziune fiscala si ca trebuie sa vin cu un executor judecatoresc ca sa-i scot de acolo, ca pe ei ii stiu vecinii si ca bau platit la asociatie si in plus sunt trecuti in cartea de imobil. Politistii au spus ca nu intra in competenta lor sa hotarasca cine sta si cine nu, iar din punctul de vedere al actelor existente eu am dreptul sa fiu acolo si ceilalti nu, dar ar fi bine sa ne intelegem amiabil. In final au parasit garsoniera dar ne-au amenintat cu judecata ca ei au dreptate si noi am vilat dreptul lor la folosinta, asa ca ne asteptam la dosar penal. Care sunt masurile pe care trebuie sa le luam noi, mai ales ca in drept noi i-am ajutat si acum ne trezim dati in judecata. In plus suntem acuzati de ei, de evaziune fiscala pentru ca sustin ca ne-au platit chirie si noi nu am vrut sa le facem contract de inchiriere. Oare nu urmaresc si altceva? Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:40, 7 Martie 2010
N-aveti ce masuri sa luati.
... adica cum: va "treziti dati in judecata" ???? .... ce actiune au depus ???? ... daca asa este va trebui sa luati legatura cu un avocat in timp util pentru a putea depune intampinare si eventual o cerere reconventionala, daca este cazul!
Buna ziua !
Pentru a va scoate putin din starea aceasta de tensiune , imi permit sa fac trimitere la povestea "Greierele si furnica" si sa va intreb retoric de ce va place postura de greiere ?:D
Spuneti ca este garsoniera dumneavoastra .:stunned: Atunci de ce va este frica de faptul ca ati ajutat pe cineva si acum cu impertinenta va acuza de evaziune? Oare nu trebuie sa probeze aceste afirmatii ?
Pana rezolvati aceste dileme( glumeam desigur), va sfatuiesc sa treceti la actiune pentru evacuare. Si pentru a va ajuta, va sfatuiesc sa angajati un avocat, avand in vedere ca plata cheltuielilor intra in sarcina celor vinovati.
Cu stima !
Inca nu au depus nimic oficial, dar asteptam pentru ca asa au spus .
N-au nico sansa sa va faca dosar penal, nu au avut un drept legal de folosinta dar e posibil sa va treziti cu reclamatie pentru neplata impozitului datorat pe inchirieri. Va trebuie probe temeinice, martori, inscrisuri, etc. ca sa nu aveti surprize neplacute. Consultati un avocat.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat

Alte discuții în legătură

Scoaterea chiriasilor din locuinta ada2011 ada2011 Buna ziua, m-ar interesa si pe mine sa stiu in ce conditii pot sa scot din locuinta mea, proprietate personala, 2 persoane care au mutatie la adresa mea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Apafoc Apafoc Buna ziua, am urmatoarea problema: Se inchiriaza cu \\\\"contract de mana\\\\" o garsoniera, nedeclarat la fisc; totul decurge ireprosabil chiriasul plateste ... (vezi toată discuția)