avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoaterea chiriasilor din locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoaterea chiriasilor din locuinta

Buna ziua, m-ar interesa si pe mine sa stiu in ce conditii pot sa scot din locuinta mea, proprietate personala, 2 persoane care au mutatie la adresa mea ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 19:02, 9 Decembrie 2012
sunt chiriasi sau i-ati lasat dumneavoastra sa stea in apartament?

daca sunt chiriasi, cand ati incheiat contractul de inchiriere (in ce data?) este inregistrat la finante contractul?
de ce vreti sa-i evacuati?
v-au platit chiria?
nu, sunt niste rude, nu mi-au platit chirie, i-am lasat sa stea fara sa-mi plateasca ceva, iar acum vreau sa inchiriez casa si nu stiu cum sa procedez
daca nu vor sa paraseasca de buna voie casa, procedati asa:
1. le faceti notificare scrisa prin care le solicitati sa paraseasca apartamentul. (prin posta cu confirmare de primire). le dati termen rezonabil de 15 zile.
2. daca refuza, faceti actiune in justitie si solicitati
a) evacuarea lor.
b) despagubiri reprezentand lipsa de folosinta a spatiului de la data termenului acela de 15 zile pana la evacuarea propriu-zisa a imobilului.

Daca aveti o persoana care vrea sa va inchirieze spatiul, puneti-l sa va faca o oferta scrisa in care sa scrie care e chiria care vrea sa o plateasca. Actul asta il folositi ca proba pt lipsa de folosinta a spatiului si da dreptul la despagubiri. se poate si fara, oricum. dar e ok si asa
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
multumesc frumos pentru informatii!
cu placere
bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere imobil fara contract manescu adrian manescu adrian am inchiriat apartamentul fara a face contract si fara a declara la circumscriptia financiara. chiriarul nu-mi plateste la timp chiria iar eu i-am cerut sa ... (vezi toată discuția)
Chirias_lucrari_ tibik tibik Am inchiriat o casa unui chirias plin de initiativa. Acesta a efectuat lucrari de "imbunatatire", zice el, in casa respectiva: a demolat parapetul unei ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate cristiandanila007 cristiandanila007 Acum cateva luni de zile am ajutat o cunostinta, primind-o in garsoniera mea pentru o scurta perioada de timp pana isi gaseste de lucru si o alta locatie unde ... (vezi toată discuția)