Cu o asemenea redactare:
...”Pretul vanzarii reprezinta echivalentul obligatiei cumparatorului de a asigura vanzatorilor toate cele necesare traiului pe tot timpul vietii acestora inclusiv suportarea cheltuielilor cu inmormantarea,cumparatorul urmand sa intre in stapanire de fapt dupa decesul vanzatorilor”...
1.se considera ca in acest contract de vanzare cumparare exista un drept de uzufruct in favoarea vanzatorilor?
2.cumparatorul poate fi executat silit pe acest imobil ,pentru o creanta, fara a se tine cont de aceste aspecte din contract?
3.daca se poate executa silit...ce pot face beneficiarii acestei clauze?
1-Clauzele mentionate obliga comparatorul asigurarea tuturor conditiilor necesare traiului si ulterior suportarea obligatilor de inmormantare,gen drept habitaie viagera
2-In timpul vietii vanzatorului poate fi executat pe acel imobil
3-Contestatie la excutare
1. nu uzufruct, trebuia mentionat expres, ci doar abitatia;
2. da, poate fi executat;
3. obligatia de intretinere nu se stinge ( decat la moartea intretinutilor), aceasta obligatie ramane in continuare in sarcina cumparatorului.
Acest contract de vanzare nu este unul de vanzare propriu-zisa ci de intretinere, respectiv in schimbul imobilului se va presta intretinere transmitatorului dreptului de proprietate asupra imobilului.
1. Din redactare rezulta in favoarea intretinutilor un drept de abitatie, nu de uzufruct viager.
2. Da.
3. Contestatie la executare.
Contractul are mari lacune...asta se intampla cand partile nu merg sa consulte un avocat, anterior incheierii contractului. Acesta este facut dupa cum il taie capul pe notar...urmand ca, in caz de litigii, instanta sesizata sa interpreteze si sa califice natura contractului.
Imi pare rau ca ma repet dar, vanzarea consta in transmiterea dreptului de proprietate asupra unui bun in schimbul unei sume de bani (ceea ce nu este cazul in speta!), iar intretinerea consta in transmiterea dreptului de proprietate asupra unui bun in schimbul intretinerii transmitatorului intretinut pe tot timpul vietii si asigurarea inmormantarii acestuia, potrivit obiceiului locului.
Daca vanzarea unui imobil poate conduce la ipotecarea acestuia, datorita faptului ca acest contract poate fi anulat foarte greu doar pentru motivele expres prevazute de lege, dobandirea proprietatii unui bun imobil in schimbul prestarii intretinerii este un contract aleatoriu astfel ca, bancile nu accepta ca garantii imobile astfel dobandite, deoarece contractul de intretinere poate fi foarte usor desfiintat pentru neprestarea intretinerii. ;)
In aceste conditii ce se poate face ...pentru impiedicarea executarii silite a acestui imobil(excluzand contestatia la executare-ca ultima varianta)...in conditiile in care toate partile implicate isi dau acordul?
Cumparatorul este cel care intr-un timp scurt poate fi urmarit pt executare silita pe acest imobil.