avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Calatoria In UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Calatoria In UE

M-ar interesa sa stiu daca dupa 1 ianuarie 2007 raman in vigoare dispozitiile conform carora la parasarirea teritoriului romanesc este necesar sa avem asupra noastra suma de 30 euro/zi sedere, respectiv invitatie?
Vrea o sursa legislativa sau orice alta sursa care confirma raspunsul.
Multumesac anticipat
Cel mai recent răspuns: liuci , utilizator 02:34, 11 Ianuarie 2007
E interesant si foarte firesc sa se caute un raspuns: SICENR este multa Jurisprudenta comunitara care spune: pentru a trece in alt statul membru e necesar UN DOCUMENT din care sa DOVEDEASCA NATIONALITATEA si IDENTIATEA CALATORULI. Deci NU este NECASAR NIMICA de a arata si nimica se paote OBLIGA sau CONDITIONA "Libera circulatie ai cetatenilor UE" Puteti doar sa aveti nevoie de bani pentru a demnstra capacitatea economica, cand veiti cere PERMIS de SEDERE autiritatilor in STATUL in care vei urma sa alegeti RESEDINTA. Nu va spun alte, doar ca nu se paote gasi sificiet material in romania, e necesar sa cunosteti o limba a asa spusei "EUROPEI MICI" pentru ca au o jurisprudenta mult mai bogata si interesanta. Cu respect ciaoù

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta cjce -izvor de drept sau nu? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Avand in vedere ca Romania este membra a U.E si conform art 148 alin 2 din Constitutia Romaniei: [i](2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor ... (vezi toată discuția)