avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicare corespondenta fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicare corespondenta fara acordul meu

Am scris un mesaj e mail unei firme. Acea firma a considerat, fara sa ma intrebe nimic, sa retransmita mesajul meu catre un tert. Acel tert a publicat mesajul meu e mail pe internet ceea ce mi-a cauzat grave prejudicii. Deci, destinatarul mesajului meu a facut publica conversatia mea cu el, destinatarul mesajului lui a publicat acelasi mesaj al meu si cu comentarii negative la adresa mea pe linga mesaj.
Ce pot eu face ca sa-mi apar imaginea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters138457 , utilizator 01:40, 2 Aprilie 2010
Multumesc domnului consilier, articolul 28 din ce lege va rog?
Si mie mi se pare ca nu e in regula cu pasarea unui mesaj care nu iti este adresat insa eu nu sunt de profesie juridica.
Constitutia Romaniei: -TITLUL II - Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale
-CAPITOLUL II - Drepturile şi libertăţile fundamentale
-ARTICOLUL 28 - Secretul corespondenţei
Aici gasiti ceea ce am scris in articolul de mai sus.
Sau pe [ link extern ] .
In speta nu este vorba despre un mesaj care nu ii era adresat. Aveti in vedere acest aspect
Mesajul meu initial nu era adresat decit destinatarului. Acesta a scris ceva pe linga mesaj si l-a retransmis fara acordul meu la altul, acel altul a facut vorbire in defaimarea mea folosind mesajul primit de la cel caruia ii scrisesem eu.
Exact, deci nicaieri violarea corespondentei, sau secretul corespondentei s.a.m.d.
In ultima instanta este vorba de faptul personal cauzator de prejudicii, speram ca am fost destul de clar

Alte discuții în legătură

E mail transmis abuziv Dana Marin Dana Marin Presedintele asociatiei de proprietari este suparat ca am adus prin e mail critici activitatii firmei de administrare adusa de el. Aceia au transmis copiind ... (vezi toată discuția)
Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Divulgarea unui mail unui tert neagudanion neagudanion Buna ziua O persoana X primeste un mail de la mine iar aceasta il trimite unui tert fara acordul meu . Acest tert imi creaza un prejudiciu folosind acest ... (vezi toată discuția)