avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare cercetare penala cu finalizare si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare cercetare penala cu finalizare si trimitere la instanta competenta

Buna ziua , Problema este mai complexa dar o sa incerc sa sintetizez.
Accident rutier in 2005 ,(eu fiind parte vatamata)cercetarea la fata locului s-a efectuat de doi MILITIENI desi am martor si ei au vorbil la telefon cu martorul au scos culpa comuna .Eu eram la spital fiind parte vatamata (Moto) Cercetarea s-a efectuat de catre IJP Ilfov dupa care s-a trimis la Politia Pantelimon. S-a cerut expertiza tehnica pt.stabilirea vinovatiei care a stabilit exact vinovatul pt ca eu am contestat solutia pusa de MILITIENI.Intr-un final am primit poita RCA insa nu am reusit sa recuperz banii pe motiv ca echipamentul de protectie moto nu este trecut pe dovada de constatare a avariilor. Ca fapt divers Politia Pantelimon asa cum ar fi fost corect nu sa sesizat cu privire la vatamarea de persoana si nu a carut expertiza medico legala. Expertiza pe care a trebuit sa o platesc tot eu si care a trebuit refacuta oficial cu cerere legala facuta de pol Pantelimon. Dosarul initial a fost la Prchetul de pe linga jud. Buftea de unde s-a stramutat la Parchetul de pe linga jud. Cornetul . Am depus numeroase petitii peste petitii nu am primit raspunsuri oficiale in termenul legal la petiiile depuse insa am primit o citatie in care partea in culpa vrea sa rezolve pe cale amiabila parte civila din dosar ramanand ca partea penala sa fie decisa in instanta. Nici pana in ziua de astazi 07 Martie 2010 nu am reusit sa-mi recuperez prejudiciul material si moral. Cat poate sa mai se tergiverseze rezolvarea acestui dosar ? Si daca este un termen limita in care fapta se poate prescrie? Pot sa incerc la CEDO o rezolvare sau sa mai astept si sa incep cu petitii pe scara ierarhica pana ajung la presedentie> Multumesc Ducu.
1. cautati un avocat sa va angajati ca sa va descurce situatia,
2. vedeti ca termenul de prescriere a datoriei e de 3 ani.

vedeti cum faceti!
Si eu sunt de parere ca ar trebui sa se implice un avocat in situatia data.
Trebuie inteles exact ce s-a intamplat.
Pentru a ajunge la CEDO trebuie finalizata o procedura judiciara, ceea ce nu imi pare sa se fi finalizat...

avocat Claudiu Lascoschi
Pai doamnelor si domnilor eu am un "avocat " platit in avans insa omul mi-a zis ca el se duce doar in instanta sa ma reprezinte. Pana acum nu am primit decat o citatie la care Avocaul meu sa prezentat cihpurile inculpatul vrea sa solutioneze pe cale amiabila partea civila din dosar am depus pretentiile materiale si morale pe care le am dar atat nimic de atunci. Avocatul mi-a zis ca a depus si el o petitie sa se urgenteze rezolvarea dosarului dar nimic.
DCSAN20 a scris:

Pai doamnelor si domnilor eu am un "avocat " platit in avans insa omul mi-a zis ca el se duce doar in instanta sa ma reprezinte. Pana acum nu am primit decat o citatie la care Avocaul meu sa prezentat cihpurile inculpatul vrea sa solutioneze pe cale amiabila partea civila din dosar am depus pretentiile materiale si morale pe care le am dar atat nimic de atunci. Avocatul mi-a zis ca a depus si el o petitie sa se urgenteze rezolvarea dosarului dar nimic.

Stimate domn,
In primul rand nu exista un termen prevazut de lege cu privire la solutionarea dosarelor,el fiind definiti ca rezonabil.
In al doilea rand aveati posibilitatea legala sa atacati in termen de 20 de zile solutiile procurorilor.
In al treilea rand,avocatul puteati sa il angajati inca din faza de urmarire penala,pentru aceasta,urmand sa faceti un angajament separat ,pe langa cel de asistenta juridica in instanta.
In al patrulea rand expertza de stabilire a dinamicii producerii accidentului,deoarece la aceasta va referiti,stabileste situatia la producerea accidentului din punct de vedere tehnic..
In al cincilea rand la efectuarea acestei expertize va puteati angaja un expert-parte care sa va sustina din punct de vedere tehnic la efectuarea lucrarii si sa depuna la randul sau,un coraport la raportul de expertiza.
In al sasele rand,daca nu erati satisfacut de concluziile raportului de expertiza,aveati posibilitatea sa depuneti obiectiuni la acesta si ulterior sa solicitati o noua expertiza efectuata de trei experti sau contraexpertiza,cum este denumita de unii.
Aceste probleme trebuieaiu discutate cu avocatul care macar va putea invata cum sa procedati la urmarirea penala.
Poate ,in instanta,la administrarea probatoriilor avocatul dvs.poate rezolva o serie dintre aceste probleme.
Depinde de valoarea profesionala a acestuia si de interesul pe care si-l va da.
Mult succes !
Poate ca avocatul dvs a facut tot ce putea face.
Daca vroiati ceva viteze trebuia sa va cautati avocat vitezist.
Eu cred ca in conditiile date avocatul dvs. si-a facut treaba.
Nu viteza ati platit-o ci doar reprerzentarea in instanta.
In Romania viteza este destul de scumpa la plata.
Nu cred ca aveti de ce sa va plangeti raportat la ce bani ati platit si pentru ce...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un avocat ContSters96403 ContSters96403 Buna ziua, In luna iunie a anului trecut am fost prins conducand cu 0.46 mg/l in aerul expirat.La probele biologice am primit rezultatele 0.85 si 0.75.In urma ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca politia trage de timp? andutza_puishor andutza_puishor Am trimis in luna iunie o plangere penala impotriva unui primar la DNA.DNA-ul a trimis-o la Parchet ,iar Parchetul la politie cica pentru ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata a statului roman ContSters25688 ContSters25688 Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici ... (vezi toată discuția)