Pai doamnelor si domnilor eu am un "avocat " platit in avans insa omul mi-a zis ca el se duce doar in instanta sa ma reprezinte. Pana acum nu am primit decat o citatie la care Avocaul meu sa prezentat cihpurile inculpatul vrea sa solutioneze pe cale amiabila partea civila din dosar am depus pretentiile materiale si morale pe care le am dar atat nimic de atunci. Avocatul mi-a zis ca a depus si el o petitie sa se urgenteze rezolvarea dosarului dar nimic.
Stimate domn,
In primul rand nu exista un termen prevazut de lege cu privire la solutionarea dosarelor,el fiind definiti ca rezonabil.
In al doilea rand aveati posibilitatea legala sa atacati in termen de 20 de zile solutiile procurorilor.
In al treilea rand,avocatul puteati sa il angajati inca din faza de urmarire penala,pentru aceasta,urmand sa faceti un angajament separat ,pe langa cel de asistenta juridica in instanta.
In al patrulea rand expertza de stabilire a dinamicii producerii accidentului,deoarece la aceasta va referiti,stabileste situatia la producerea accidentului din punct de vedere tehnic..
In al cincilea rand la efectuarea acestei expertize va puteati angaja un expert-parte care sa va sustina din punct de vedere tehnic la efectuarea lucrarii si sa depuna la randul sau,un coraport la raportul de expertiza.
In al sasele rand,daca nu erati satisfacut de concluziile raportului de expertiza,aveati posibilitatea sa depuneti obiectiuni la acesta si ulterior sa solicitati o noua expertiza efectuata de trei experti sau contraexpertiza,cum este denumita de unii.
Aceste probleme trebuieaiu discutate cu avocatul care macar va putea invata cum sa procedati la urmarirea penala.
Poate ,in instanta,la administrarea probatoriilor avocatul dvs.poate rezolva o serie dintre aceste probleme.
Depinde de valoarea profesionala a acestuia si de interesul pe care si-l va da.
Mult succes !