avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot sa fac daca politia trage de timp?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot sa fac daca politia trage de timp?

Am trimis in luna iunie o plangere penala impotriva unui primar la DNA.DNA-ul a trimis-o la Parchet ,iar Parchetul la politie cica pentru "cercetare".Parchetul mi-a trimis o instiintare ca plangerea e la politie si ca acestia urmeaza sa cerceteze daca primarul se face vinovat de abuz in serviciu si ca voi fi informata in scris cu privire la rezultatele cercetarii.Problema e ca din iulie nu mai stiu nimic.Nici Politia nu m-a chemat macar sa ma intrebe daca eu am depus plangerea.E deja luna noiembrie.Oare sa ma duc la Politie sau sa mai astept?Mi se pare ca se trage de timp si nu stiu ce sa fac.
Este evident faptul ca se tergiverseaza dosarul. Sfatul meu este sa mergeti la politie , sa va interesati la ce ofiter se afla lucrarea si sa luati legatura cu el. Daca vedeti ca este dezinteresat va recomand sa ii faceti plangere penala pentru abuz in servciu si sa solicitati corpului de control al ministrului de interne anchetarea ofiterului cu privire la tragerea de timp nejustificata! In mod cert o sa isi schimbe atitudinea atat el cat si colegii sai de birou!
B-)
In mod normal , un dosar ar trebui solutionat de catre politie in 30 de zile.....dar nu prea se intampla acest lucru. Puteti sa va interesati la ce politist este dosarul dat spre cercetare si sa va interesati la acesta care este stadiul cercetarii...
Cred ca trebuie sa veniti cu mai multe elemente. De ce ati inaintat plangerea la DNA?
Cand va trimis Parchetul instiintarea?
Daca cunoasteti la care politie ,conform competentei, s-a trimis cercetarea puteti sa mergeti sa va interesati de plangere, daca nu trebuie sa asteptati pana cand veti fi citat, pentru a da relatii.
Trebuie sa cunoasteti ca unele structuri, respectiv cele de cercetare ale politiei judiciare s-au restructurat din septembrie 2009 si acum ofiterii de CP sunt repartizati la alte servicii operative. Cu sfatul colegului nu o sa rezolvati nimic. Trebuie sa va adresati procurorului care supravegheaza urmarirea penala. Acesta a trasat sarcini si termen in plangerea penala respectiva pe care dvs. ati inaintat-o gresit de la inceput la DNA. Seful ierarhic al politistului care efectuiaza cercetari in aceasta plangere nu poate sa se amestece in cercetarile care se efectuiaza, nu mai este ca pe timpuri...suntem in anul 2009. Se respecta numai prevederile Cpp.
Succes!
Succes!
Depuneti o cerere prin care sa fiti informat in ce stadiu se afla dosarul.
Sa o depuneti in scris si sa luati dovada de primire.
Cercetarile penale, implica efectuarea unor proceduri legale, care se desfasoara conform codului de procedura penala, intr-o anumita perioada de timp.
Daca aveti indoieli cu privire la modul in care se desfasoara aceste cercetari, nu va ramane de facut decat sa efectuati diligente astfel incat sa stiti periodic de stadiul lucrarilor la dosarul dvs.
Insa nu va asteptati, ca intr-o saptamana sa se definitiveze cercetarea, si foarte important, pana cand nu vor exista probe/dovezi cu privire la vinovatia persoanei invinuite, aceasta beneficiaza in mod legal de prezumtia de nevinovatie.
"Repede nu inseamna neaparat si bine!"

Alte discuții în legătură

Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale - crima ana-bianca ana-bianca Buna ziua! Sotul meu a fost impuscat mortal ,in cap, de un politist aflat intr-o misiune ,sub acoperire, de capturare a unui urmarit international (zic ei)! ... (vezi toată discuția)
Plangere penala fara raspuns roxanam79 roxanam79 Buna am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati am facut o plangere penala la parchet privind distrugere,incalcarea dreptului de proprietate,organul de ... (vezi toată discuția)