avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea paternitatii

buna ma numesc florin.Asi dori ce anume trebui sa fac pentru recunoasterea paternitati copilului. Acum 9 anii am avut o relatie cu mama copilului din care a rezultat un copil. eu find cu capul in nori nu am vrut sa recunosc copilul. Dar acum eu si mama copilului suntem impreuna si urmeaza sa ne casatorim .Dar copilul e trecut pe numele mamei si la tata necunoscut asi dori sa stiu ce anume trebuie sa fac sa il trec pe numele meu(tinand cont caci si mama e de acord si urmeaza sa ne casatorim) si unde trebiu sa ma duc si ce acte imi trebuiesc.Specific caci copilul are acum 9 ani .va multumesc anticipat. pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: florinvelcu , utilizator 19:49, 11 Martie 2010
Puteti rezolva problema prin prezenta dvs la oficiul de stare civila care a eliberat certificatul de nastere pentru minor si sa dati o declaratie de recunoastere a paternitatii copilului....
Puteti face recunoasterea voluntara, la notar, prin act autentic, de carte instanta va lua act , apoi se va face mentiune in actul de nastere al copilului, se poate si la starea civila, prezentati-va acolo intai si veti afla ce acte aveti nevoie. Nu conteaza varsta copilului...
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
Dupa cum ati fost sfatuit mai sus, prima etapa este sa mergeti cu mama copilului la starea civila si acolo printr-o simpla declaratie de recunostere deveniti oficial tatal copilului si se elibereaza un nou certificat de nastere unde apare numele dvs.la rubrica tata dar numele de familie al copilului ramane in continuare numele mamei. Daca doriti ca minorul sa poarte totusi numele dvs. de familie atunci veti incepe o procedura (primarie-starea civila) de schimbare a numelui de familie al minorului pe cale administrativa. Se va elibera o decizie de schimbare de nume si iarasi schimbati certificatul minorului pentru a se aplica modificarea de nume de familie. Succes.
asi vrea sa stiu si ce anume trebui sa fac pentru ca copilul sa poarte numele meu am inteles caci trebui sa incep o procedure (primarie -stare civila).Dar nustiu ce anume trebuie sa fac si unde sa ma adresez daca totusi ati dori sa imi dati si alte detali vasi multumi.
Formulati o actiune in stabilirea paternitatii intemeiata pe disp.art.60 al.2 c.fam.si incuviintare purtare nume si rezolvati ambele probleme deodata.Pentru asta este necesar sa agajati un avocat care se va ocupa de intocmirea dosarului, redactarea actiunii, efectuarea de probatorii si evident consultant juridica pe tot parcursul procesului.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Declarare bebelusi augustina_1984 augustina_1984 daca esti casatorita dar nu mai locuiesti cu sotul,ai intentat actele de divort,si faci un copil cu un alt barbat ,numele tatalui de pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)