avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... auto vanduta fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

auto vanduta fara acte

Salut. Am si eu o problema. Am vandut in anul 2006 o masina unei cunostinte fara sa fac nici un act, mergand pe buna incredere. La randul sau aceasta persoana a instrainat-o mai departe unei a 3-a persoane, iar cea de-a 3 persoana a instrainat-o unei a 4-a persoane. Toate instrainarile acestea succesive s-au facut fara acte, eu am ramas inscris cu ea la fisc, am platiti aiurea impozitul iar acum nu stiu ce sa fac. Am numai copii dupa actele masinii, originalele le-am dat atunci primului cumparator. As deschide o actiune in instanta sa solicit obligarea cuiva la efectuarea tuturor formalităţilor de radiere a autovehicul. PE CINE CHEM IN JUDECATA? pe cel caruia i-am dat eu primul masina/ pe cel la care se afla in prezent/sau pe toti? Daca il chem pe primul ar putea sa il cheme in garantie pe al doilea si al doilea pe al treilea si tot asa? sau cum as putea proceda sa fac o actiune corecta si cu rezultat? va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: peterman , utilizator 23:42, 19 Martie 2010
Radierea auto,o puteti realiza simplu si fara instanta de judecata
Cum se poate face radierea auto fara recurgerea la instanta in cazul mentionat, va rog mai multe precizari.
~ Conținut șters la cerere ~
Fata de problema ridicata de 'peterman' eu am o alta problema tot in domeniul auto.
Am vindut in 2003 o masina intocmind la acea data o chitanta de mana cu viitorul proprietar, la care a asistat cate un martor din partea fiecaruia. I-am predat cumparatorului masina si certificatul de inmatriculare iar Cartea de Identitate a ramas la mine, urmand sa facem actele in maximum 3 luni de zile.
Nu l-am mai vazut de atunci.
Am mers la politie si am aflat ca Certificatul de Inmatriculare a fost retinut de la cel caruia i-am vindut masina fiind prins cu ITP expirat.
Cei de la politie i-mi cer NR. de Inmatriculare ca sa i-mi dea adeverinta de radiere. Intre timp nu dau de fostul proprietar , nu mai locuieste la adresa pe care o aveam, nu raspunde la tf., afland in ultima perioada de la cineva ca masina a predat-o la programul RABLA, luindu-si alta masina .
Intreb:
Cum a putut preda masina la ICM fara Carte de Identitate, daca nu era el proprietarul, si cum sa procedez in acest caz pentru a nu mai plati impozit la Primarie pentru ceva ce nu mai detin .
Va multumesc si astept parerea unui specialist.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte alin-m alin-m Am mostenit de la tatal meu numai in acte un autoturism care nu mai exista (cred ca l-a dat la fier vechi), pentru care nu am nici un fel de acte (carte de ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina. Imparatul Imparatul Am vandut o masina, am scos-o de la primarie, am facut acte de vanzare cumparare. Noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui si mi-a venit mie amenda de ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? Monica H. Monica H. Buna ziua, in 2003, in virtutea incheierii unui contract de vanzare cumparare, am \\"imprumutat\\" autovehicolul unei persoane pt probe, urmand ca ulterior ... (vezi toată discuția)