avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere?

Buna ziua,

in 2003, in virtutea incheierii unui contract de vanzare cumparare, am "imprumutat" autovehicolul unei persoane pt probe, urmand ca ulterior acesta sa se prezinte sa semneze contractul si sa faca formalitatile pentru inmatricularea masinii pe numele sau.

Acest lucru nu s-a mai intamplat, iar in prezent masina figureaza in continuare pe numele meu, fiind somat de la Finante sa platesc impozitul aferent pentru perioada 2003-2013 .

Ce solutii am in aceasta situatie??

Plangere penal apt abuz de incredere/furt?
Actiune in instanta? Temei??

Mentionez ca nu vreau masina inapoi, vreau doar sa plateasca impozitul aferent perioadei 2003-2013 , perioada in care a beneficiat de masina si sa o inmatriculeze pe numele sau.

Multumesc.
Dar, probabil ca vreti si banii pe auto, nu? ... sau si acestia au fost platiti?
au fost platiti, insa nu s-a mai semnat contractul (formularul tipizat de la politie) si nu am putut face radierea
daca v-a luat masina in probe si nu v-a mai dat-o inapoi e vba de abuz de incredere.

Totusi eu nu cred ca v-a luat masina in probe in 2003 si Dvs in 2013 v-ati dat seama. Adevarul probabil ca este ca dvs ati instrainat-o fara sa faceti actele. In acest caz puteti maxim sa il dati in judecata in civil pe cumparator
monya a scris:

au fost platiti, insa nu s-a mai semnat contractul (formularul tipizat de la politie) si nu am putut face radierea


In acest caz, puteti incheia contractul respectiv si apoi sa faceti toate celelalte formalitati (radierea din evidenta politiei, radierea de la administratia financiara) numai dupa ce veti obtine o hotararea judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Adica, pe scurt: trebuie sa va judecati cu cel caruia i-ati dat masina la "probe" ...

Car3men a scris:



Adica, pe scurt: trebuie sa va judecati cu cel caruia i-ati dat masina la "probe" ...




din verificari am aflat urmatoarea situatie :
cel care luase masina in probe, dupa 3 luni a vandut-o mai departe..si din ce stie in momentul de fata nu mai exista, a fost predata la fier vechi pt programul rabla.
Si totusi la ANAF autoturismul figureaza pe numele meu ...

ce e de facut in acest caz??

cum pot rezolva situatia? pe cine mai chem in judecata? motiv??

Alte discuții în legătură

Auto vanduta fara acte peterman peterman Salut. Am si eu o problema. Am vandut in anul 2006 o masina unei cunostinte fara sa fac nici un act, mergand pe buna incredere. La randul sau aceasta persoana ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Radiere fara acte mascool mascool Buna seara. In anul 2008, am vandut un autoturism dacia 1310. Vandut este impropiu zis(nu avem act de vanzare/cumparare) dar la notar am semnat o procura prin ... (vezi toată discuția)