avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnetul de munca

Buna ziua ,
Din anul 2008 si pana in anul 2003 am lucrat la o societate comerciala ,unde mi s au platit toate darile catre stat iar carnetul de munca a fost intocmit la angajare ,acesta fiind primul loc de munca .In 2003 cand am plecat din firma ,nu am fost la Itm pt ridicarea carnetului ,iar acum cand m am trezit ca imi este necesar nu este de gasit ,nici la itm nici la firma unde am lucrat .Ce as putea face ,exita si vreo arhiva unde ma pot prezenta?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 8 Martie 2010
Probabil susccesiunea perioadei lucrate este 2003....2008
Surprinde nesiguranta dvs referitoare la autoritatea care a detinut carnetul dvs de munca ,ITM sau angajatorul
Legal este posibil refacerea inregistrarilor perioadelor de activitate
Daca firma tinea carnetele de munca la ITM, atunci acolo trebuie sa fie si carnetul dvs.
Faceti o cerere la ITM in care sa specificati perioada lucrata, firma la care ati lucrat, si sa soliciiati eliberarea carnetului de munca.

In cazul in care totusi nu rezolvati si nu intrati in posesia carnetuli de munca, atunci solicitati firmei la care ati lucrat sa va elibereze o adevrinta de vechime (care trebuie vizata de ITM). Declarati carnetul de munca ca fiind nul. Adeverinta de vechime este la fel de OK. Ea poate fi apoi inscrisa intr-un nou carnet de munca de catre angajatorul care va dori sa va faca un nou carnet de munca. Daca nu, aceasta adeverinta poate fi depusa ( la vremea pensiei) la dosarul de pensionare. Ea va fi luata in calcul ca orice inscris in carnetul de munca.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
Va multumesc !
Rectific ,am lucrat din 1998 pana in 2003,iar carnetul l am ridicat chiar eu in alb ,de pe undeva din zona Pipera, dupa care l am predat angajatorului ,acesta spunand ca se afla la itm in prezent.M-am prezentat la d na inspectoare Lefterache care tine firma respectiva in evidenta ,aceasta s a uitat un pic prin bibliorafturi ,si mi a zis clar ca nu este la dansa ,dar nici la firma nu este de gasit .De aceea as fi vrut sa stiu ,din cauza ca au trecut 7 ani de cand am plecat din firma ,carnetul de munca ar putea fi arhivat prin alta parte?Va multumesc
Este regretabil dezintersul dvs manifestat pe parcursul a 7 ani asupra cartului de munca
Concret dvs dupa ce a-ti preluat carnetul de munca neoperat,cui a-ti predat documentul sore detinere si operare ,angajatorului?
In conditia in care dvs nu aveti garantia autoritatii detinatoare a carnetului dvs de munca ,se impune sa desfasurati demersurile de realizare alt carnet de munca

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca Adi20000 Adi20000 buna ziua, am mare nevoie de adeverinte de vechime in munca pentru anii lucrati. firmele nu mai exista in prezent. itm-ul nu are in sistem nimic. contract ... (vezi toată discuția)
Carte de munca.. ursu.mihai ursu.mihai Lucrez de 1 an si un pic la o firma mare si acestia mi-au cerut sa aduc cartea de munca unde am lucrat eu inainte sa ma angajez aici. Nu am reusit sa dau de ... (vezi toată discuția)
Refuzul autoritatilor competente de a-mi elibera adeverinta de vechime in munca. in perioada 1995 -1997 am fost incadrat in munca la s.c. edf ... inustroe inustroe In perioada 1995 -1997 am fost incadrat in munca la S.C. EDF Asro S.R.L. in incinta Aeroportului Otopeni, cu asociati EDF, Compania TAROM si Aeroportul ... (vezi toată discuția)