avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul autoritatilor competente de a-mi elibera ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul autoritatilor competente de a-mi elibera adeverinta de vechime in munca. In perioada 1995 -1997 am fost incadrat in munca la S.C. EDF ...

In perioada 1995 -1997 am fost incadrat in munca la S.C. EDF Asro S.R.L. in incinta Aeroportului Otopeni, cu asociati EDF, Compania TAROM si Aeroportul Otopeni. Firma a fost radiata in 2016. Pentru obtinerea Carnetului de Munca sau a unei adeverinte de vechime in munca m-am adresat: ITM-Ilfov, ITM-Bucuresti, Casei de pensii Ilfov, Arhivelor Nationale Ilfov si Lichidatorului Judiciar. De la toate aceste institutii mi s-a raspuns ba ca nu intra in atributiile lor, ba ca nu figurez in arhiva. Mentionez ca am fost angajat printr-o firma de recrutare forta de munca si detin ultima legitimatie de acces in zona libera eliberata de Aeroportul Otopeni. V-as ruga sa-mi spuneti cui ma mai pot adresa si daca firma la care am lucrat putea detine documentele in mai multe arhive.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 29 Februarie 2024
EDF ASRO SRL a avut sediul social in judetul Ilfov ..prin urmare, cea mai in masura institutie sa va dea un raspuns concludent este ITM Ilfov.

Nu are relevanta acea legitimatie, ci faptul daca fostul dvs angajator s-a inregistrat la DGMPS /ITM si a depus documente (c.i.m., statele de plata etc.).

Lichidatorul judiciar este ultima entitate care va poate spune despre arhiva fostului angajator unde se afla.
EDF ASRO SRL a fost infiintata in 1992 ca firma mixta avand ca actionari EDF SERVICE LTD, Compania TAROM si Aeroportul International Bucuresti-Otopeni. Din actionariat Companiile romanesti s-au retras in 2002.
In perioada in care am fost angajat la aceasta firma (1995-1997), aceasta isi desfasura activitatea in zona libera a aeroportului Otopeni in regim de duty-free.
Lichidatorul Judiciar detine arhiva doar cu documentele de dupa retragerea companiile romanesti, respectiv activitatea caselor de schimb valutar.
Pana in 1998 cand s-a infiintat Judetul Ilfov, raportarile se faceau la institutiile municipiului Bucuresti.
Pentru obtierea Carnetului de Munca sau unei adeverinte/certificat pentru vechimea in munca, m-am adresat catre: ITM-Ifov, ITM-Bucuresti, Lichidatorului Judiciar, Arhivelor Nationale si Caselor de Pensii Ilfov si Bucuresti. Toate acestea m-au indrumat de la una la alta fara un raspuns la ceea ce am solicitat, ba mai mult, ITM-Bucuresti mi-a raspuns ca nu este obligata sa-mi elibereze adeverinta si imi solicitata copia dupa cartea de munca, document ce nu mi-a fost eliberat de firma angajatore.
Itrebarea mea este: caror institutii din Romania ma mai pot adresa in vederea abtinerii adeverintei/certificat de vechime in munca?
Cred ca raspunsului celor de la ITM este altul , dar nu vreau sa intru intr-o polemica inutila cu dvs ... eu v-am explicat cum este corect ..la 01.05.1998 toate societatile comercilae cu sediul pe Ilfov au fost predate DGMPS Ilfov, actualmente IM Ilfov.

Societatile cu capital de stat/mixt la acea vreme nu se inregistrau la Camerele de Munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta prime si al 13- lea salariu buna ziua, voi intra direct ... mikiruse mikiruse Adeverinta prime si al 13- lea salariu Buna ziua, Voi intra direct in subiect…firma este radiata din 2005, EDF -ASRO SRL , eu lucrand din 1994-2002, as ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu grupa de munca, ore de noapte si vechime. nandor123 nandor123 Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: Am nevoie de adeverinte care sa contina vechimea in munca, ore de noapte, grupa de munca... ... (vezi toată discuția)
Buna ziua revin iar pe comunitatea avocatnet.ro, dupa un lung ... zalu zalu buna ziua revin iar pe comunitatea avocatnet.ro, dupa un lung proces anevoios si stufos si cu taxe platite la posta romana , cereri depuse peste tot la toate ... (vezi toată discuția)