avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme in reprezentarea partii vatamate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme in reprezentarea partii vatamate

In art.173 CPpen. se arata:"(3) Cand organul judiciar apreciaza ca din anumite motive partea vatamata, partea civila sau partea responsabila civilmente nu si-ar putea face singura apararea, dispune din oficiu sau la cerere luarea masurilor pentru desemnarea unui aparator." Partea vatamata este reprezentata de o alta pesoana in baza unei procuri care stipuleaza: "sa ma reprezinte cu puteri depline in fata instantelor judecatoresti". In instanta de fond partea vatamata contesta rezolutia procurorului,rezolutie care a trecut si pe la primul-procuror care nu a dat raspuns in 20 de zile. Judecatoarea nu accepta procura reprezentantului sub aceasta forma, mai generala. Vrea o procura in care sa se indice chiar si nr. dosarului penal (procura juridica speciala). Ori, pentru partea vatamata spre deosebire de invinuit sau inculpat,se aplica legea civila, adica o procura ca cea descrisa mai sus e perfect valabila, atata timp cat partea vatamata se poate apara singura sau prin reprezentant. De ce trebuie sa mai cheltuim timp si alti bani pe la notari? Ce parere aveti ?
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
suparattul, utilizator
Cel mai recent răspuns: suparattul , utilizator 15:21, 8 Martie 2010
judecatoarea are dreptate si dvs numai fiti suparat pe ea...chiar trebuie o procura speciala care va costa infinit mai putin decat un avocat.. desi e posibil ca in finals a va para rau ca nu ati angajat avocat, care e totusi o persoana calificata sa va reprezinte interesele
D-le avocat, dupa ce instanta va dispune reluarea urmaririi penale (intrerupta pentru ca procurorul de caz nu a observat ca plangerea prealabila a fost depusa in termen,prin posta) sigur ca vom angaja un avocat. Deocamdata, acest proces se poate finaliza si fara prezenta partilor.
Din CPpen 278.1- " Persoana faţă de care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire sau încetarea urmăririi, precum şi persoana care a făcut plângerea se citează. Neprezentarea acestor persoane legal citate nu împiedică soluţionarea cauzei."
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
suparattul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim suspendat ionutdima13 ionutdima13 daca procurorul da nup eu ma pot intoarce la servici sau angajatorul o poate contesta ca sa mai ma tina pe bara. (vezi toată discuția)
Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 cpp lawfull lawfull Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 CPP ? Se pare ... (vezi toată discuția)
Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)