avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj....

Va rog sa ma ajutati ! Sora mea s-a hotarat sa divorteze de sotul ei ,din motive cat se poate de intemeiate.Ce va rog este sa imi spuneti daca sora mea are dreptul la bunurile dobandite in timpul mariajului,avand in vedere casa care,construita de amandoi,se afla pe terenul ce apartine bunicii sotului,la fel si constructia!Mentionez ca sunt casatoriti de 4 ani si stau impreuna de 6 ani,si au impreuna un baietel. multumesc anticipat!!! revin cu mii de scuze ,si de asemenea cu multumiri ,deoarece si casa este construita pe ultimii 3 ani si proiectul casei facut tot pe numele bunicii sotului #-o
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
Costin85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:06, 9 Martie 2010
da.. pot imparti tot ce au impreuna inclusiv casa ce este pe terenul bunicii sotului
Daca bunurile la care faceti referire au fost dobandite in timpul casatoriei,acestea au calitatea de bunuri comune,astfel ca si sora dvs.va avea dreptul la acestea.
Bunurile dobandite in comun de catre soti se partajeaza in conformitate cu contributiile dovedite ale acestora la dobandirea lor,astfel cum rezulta aceasta din probatoriile administrate in instanta in procesul de partaj.
Este vorba despre probatorii cu acte,interogatorii reciproce,martori si expertize de evaluare a bunurilor sau de stabilire a contributiilor partilor(contabile)
Si de taxa de timbru de 3% din valoarea partajabila....pe care trebuie sa o plateasca la introducerea actiunii.
Eu cred ca mai mult de uin drept de creanta asupra bunicii, sotii nu au!
Si inseamna legare la cap cu un proces impotriva bunicii, apoi cu altul de partaj. Chiar daca se fac simultan, 2 in 1, tot vor presupune costuri mari si o perioada mare de timp.
Este o constructie facuta pe terenul altuia si aceasta este proprietatea bunicii conform legii civile! Iar pentru ca ei, sotii, sunt constructori de buna-credinta, pot solicita contravaloarea materialelor si a muncii, atat.
Si din contravaloarea asta, sa se imparta intre soti!

Alte discuții în legătură

Drepturi anisor30 anisor30 Buna ziua ,am si eu o problema ,sunt casatorita de 10 ani si am un baietel de 6 ani si locuim intr-o casa mostenita de la tatal lui in urma decesului acestuia ... (vezi toată discuția)
Cerere partaj deucu consulting deucu consulting speta e urmatoarea;dna x introduce actiune de divort care pana in prezent nu este definitiva si irevocabila,povestea este lunga dna fiind plecata din tara,are ... (vezi toată discuția)
Intrebare partaj . luptator luptator Situatia este in felul urmator ; sotia a plecat de acasa la mama ei sub pretextul ca are nevoie de ajutor in cresterea copilului....au trecut 2 ani timp in ... (vezi toată discuția)