avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz semnare fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz semnare fisa de post

Buna ziua,

daca un angajat refuza semnarea fisei de post dupa semnarea contractului individual de munca dupa ce in prealabil a fost de acord cu oferta de angajare ce avea anexata aceeasi fisa de post:
1.ce alternative are angajatorul cu privire la angajatul in cauza?
2.ii poate fi opusa fisa postului angajatului respectiv sau nu?
As dori sa imi spuneti care este parerea voastra?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 8 Martie 2010
E o situatie neintalnita, deoarece fisa postului se semneaza odata cu contractul de munca si nu dupa semnarea acestuia.
Eu as intocmi un proces verbal de certificare a refuzului sa semneze, pe care p-v sa il semneze 2 martori, din care i-as comunica un exemplar, impreuna cu tot cu fisa de post, prin posta romana, cu continut declarat.
Dupa care, conmsider eu, fisa de post ii este opozabila, si sarcinile legale prevazute in ea trebuie indeplinte.
Presupun ca aveti dovada informarii anterioare semnarii contractului, inclusiv cu privire la fisa de post.

p.s. Oare de ce refuza?
p.s. 2. "Bun" debut pentru o relatie de munca ...
Va multumesc pentru raspunsurile oferite. Intrebarea mea in urma raspunsurilor dvs. ar fi: este indeajuns acel proces verbal pentru opozabilitatea fisei postului deoarece am inteles ca unele instante de judecata atata timp cat nu vad fisa postului semnata de angajat considera ca nu ii este opozabila.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
ion predescu, utilizator
Daca puteti face dovada faptului ca inaintea semnarii contractului individual de munca, ati adus la cunostinta salariatului prevederile fisei postului, atunci procesul verbal ii este opozabil.
Acel proces-verbal nu este opozabil, insa ii va fi opozabila informarea efectuata potrivit art.17 alin.2 C.mun. ... persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
...
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative şi atribuţiile postului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii suplimentare functiei de baza orianadiana orianadiana Unei persoane angajate pe o anumita functie i se pot da spre indeplinire si atributiile altui post? In ce conditii si care este baza legala pentru acest lucru? ... (vezi toată discuția)
Riscurile aferente postului Eva_56 Eva_56 Cum se face dovada informarii salariatului privind riscurile aferente postului cu rerespectarea Codului muncii? Art. 17. - (1) Anterior încheierii sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie concediere disciplinara Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 daca am contestat deja decizia de suspendare a c.i.m.(in termenul legal de 30 zile) si ulterior mi a venit acasa decizia de concediere disciplinara(care a luat ... (vezi toată discuția)