avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale planuri de paza
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

planuri de paza

Buna seara ,
Lucrez intr-o unitate si raspund de serviciile pe care le presteza o firma contractoare de paza pentru aceasta unitate . Efectivul de agenti de paza ai societatii specializate de paza este in jur de 200 , dispozitivul de paza fiind format din patrule auto , posturi fixe si mobile . Datorita numarului mare de obiective al unitatii ( peste 700 ) care se gasesc pe o suprafata de peste 200 kmp , au ramas unele obiective din unitate care nu au fost prinse in planul de paza . De curand a avut loc un furt la unul dintre aceste obiective ( abandonat , izolat si nefunctional) dar cu valoare de peste 15000 RON , valoare care se afla in invenarul mijloacelor fixe al unitatii . Vreau sa stiu daca conform prevederii legii 333/2003 organele de politie din localitatea de unde s-a produs furtul poate sa sanctioneze unitatea la care lucrez in urma plangerii pe care o voi transmite . Este mai bine sa nu transmit plangere pentru furtul savarsit de autori necunoscuti ? Mentionez ca sunt fortat de superiori sa anunt politia , dar cu acordul acestora nu au fost prinse obiectivele in planurile de paza .
Datorita faptului ca au ramas aceste obiective abandonate de 15 -20 ani , izolate si nefunctionale ( dar cu valoare de inventar ) si pe care nu am putut sa le prind in planul de paza , pot sa sesizez telefonic autoritatile din zona , fara sa transmit plangere ? Pentru furturile cu autori necunoscuti din obiectivele prinse in planul de paza sunt obligat sa transmit plangere dupa ce am sesizat telefonic autoritatile ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:09, 8 Martie 2010
Trebuie sa faceti plangere daca doriti sa va constituiti parte civila impotriva autorilor furtului in vederea recuperarii a pagubei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala catre organele de politie pentru incidente cu autori necunoscuti bonis bonis Buna ziua , Lucrez intr-o unitate si raspund de serviciile prestate de firma de paza contractuala pentru aceasta unitate . In fiecare luna au loc in medie ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru furtul din locuinta intr-o localitate unde se plateste taxa pentru paza satului andreilucian andreilucian Buna ziua ,cu respect pt. membrii! Am nevoie de cateva sfaturi si apelez din nou cu incredere la dumneavoastra....sa incepem cu inceputul; Locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal ContSters55557 ContSters55557 este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, ... (vezi toată discuția)