avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

Sunt o firma platitoare de tva.intermedieri auto.Cumpar auto second-hand din romania de la firme platitoare de tva.Cum facturez la firme in comunitate platitoare de tva?Cu tva sau fara tva? Daca cumpar de la persoane fizice la fel cum facturez?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:20, 9 Martie 2010
silvianc a scris:

Imi cer scuze ca insist.dar ma omoara art 143alin.2,lit a:
(2) Sunt, de asemenea, scutite de taxa urmatoarele:
a) livrarile intracomunitare de bunuri catre o persoana care ii comunica furnizorului un cod valabil de inregistrare in scopuri de TVA, atribuit de autoritatile fiscale din alt stat membru, cu exceptia:
1. livrarilor intracomunitare efectuate de o intreprindere mica, altele decat livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi;
2. livrarilor intracomunitare care au fost supuse regimului special pentru bunurile second-hand, opere de arta, obiecte de colectie si antichitati, conform prevederilor art. 1522;
Am cerut informatii si la organele abilitate si nu am primit nici un raspuns clar,deoarece e vorba de autoturisme second-hand.
Daca puteti sa ma ajutati
Multumesc!


puteti aplica si regimul special pentru bunuri second-hand, adica tva la marja de profit, dar nu este cazul livrarilor intracomunitare de bunuri, care sunt operatiuni scutite.

de ex. achizitionati un auto second hand de la o persoana fizica pe care platiti 20.000 lei.
adaos comercial 30% = 6.000 lei
pret vanzare = 26.000 + tva 1.140 lei (6.000 x 19%) = 27.140 lei

pentru a putea aplica regimul special, trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

Persoana impozabilă revânzătoare va aplica regimul special pentru livrările de bunuri second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi, altele decât operele de artă livrate de autorii sau succesorii de drept ai acestora, pentru care există obligaţia colectării taxei, bunuri pe care le-a achiziţionat din interiorul Comunităţii, de la unul dintre următorii furnizori:

a) o persoană neimpozabilă;

b) o persoană impozabilă, în măsura în care livrarea efectuată de respectiva persoană impozabilă este scutită de taxă, conform art. 141 alin. (2) lit. g);

c) o întreprindere mică, în măsura în care achiziţia respectivă se referă la bunuri de capital;

d) o persoană impozabilă revânzătoare, în măsura în care livrarea de către aceasta a fost supusă taxei în regim special.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie auto second hand bibimadi bibimadi buna seara. reprezint o societate care are ca domeniu de activitate comert auto second hand. achizitionez masini din comunitate de la site-uri de ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism second hand marinelabuz marinelabuz s-a achizitionat pe SRL un autovehicul second hand, de la o firma din Belgia, avand inscris pe factura "scutit de TVA conform sectiunii 39 bis 1 din ... (vezi toată discuția)
Achizitie intra comunitara si tva LeonteMirela LeonteMirela Buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca achizitiile de bunuri sau cele de servicii (de consultanta) facute de catre o firma sau organizatie din Romania de la o ... (vezi toată discuția)