Suntem o societate care am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma ce a luat un contract de achizitii publice cu o primarie ( OUG 34/2006). Achizitorul(primaria) a reziliat contractul cu antreprenorul general si in mod tacit, contractul nostru de prestari servicii a ramas fara obiect. Antreprenorul general a intrat in insolventa anterior rezilierii contractului de catre Achizitor. Achizitorul ne-a recunoscut indirect in calitate de subantreprenor, prin faptul ca am incheiat cu acesta un contract de cesiune creanta, pt. o parte din valoarea lucrarilor executate, care a fost si achitata. In baza unor procese verbale de receptie a lucrarilor, s-a emis o factura de catre societatea noastra, catre antreprenorul general. Acesta a refuzat plata acesteia, pe motiv ca e in insolventa. Ne-am indreptat impotriva Achizitorului, in baza art. 1488 Cod civil, cu o notificare.De asemenea, am actionat in instanta primaria printr-o ordonanta presedintiala privind suspendarea derularii noului contract de achizitii publice, care cuprinde si o parte din lucrarile deja efectuate de catre noi. Am considerat ca actiunea nu prejudeca fondul. Ne-am adresat instantei de contencios administrativ, considerand ca aceasta ar fi competenta sa judece in fond. Am aflat din surse neoficiale ca a fost sesizata Curtea de Conturi pentru a efectua controale cu privire la justificarea banilor care s-au platit antreprenorului general de catre Achizitor, privind organizarea de santier; acesti bani se pare ca-s nejustificati...VA ROG SA-MI SPUNETI CE SA FACEM IN CONTINUARE PENTRU A RECUPERA CREANTA NOASTRA. VA MULTUMESC
Buna ziua.
La prima vedere, dat fiind că sunt implicate firme din doua state comunitare diferite,se aplica prevederile Regulamentului CE nr.1346/2000 al Consiliului din 29 mai 2000 privind procedurile de insolvenţă,cu aplicarea normelor de drept international privat .
Conform acestui regulament,se deschide procedura insolventei in tara firmei insolvente. Lecturati si dvs.acest regulament şi revenim cu discuţii .
O zi buna.