avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de subantrepriza-intrare in insolventa ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de subantrepriza-intrare in insolventa antreprenor general

Suntem o societate care am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma ce a luat un contract de achizitii publice cu o primarie ( OUG 34/2006). Achizitorul(primaria) a reziliat contractul cu antreprenorul general si in mod tacit, contractul nostru de prestari servicii a ramas fara obiect. Antreprenorul general a intrat in insolventa anterior rezilierii contractului de catre Achizitor. Achizitorul ne-a recunoscut indirect in calitate de subantreprenor, prin faptul ca am incheiat cu acesta un contract de cesiune creanta, pt. o parte din valoarea lucrarilor executate, care a fost si achitata. In baza unor procese verbale de receptie a lucrarilor, s-a emis o factura de catre societatea noastra, catre antreprenorul general. Acesta a refuzat plata acesteia, pe motiv ca e in insolventa. Ne-am indreptat impotriva Achizitorului, in baza art. 1488 Cod civil, cu o notificare.De asemenea, am actionat in instanta primaria printr-o ordonanta presedintiala privind suspendarea derularii noului contract de achizitii publice, care cuprinde si o parte din lucrarile deja efectuate de catre noi. Am considerat ca actiunea nu prejudeca fondul. Ne-am adresat instantei de contencios administrativ, considerand ca aceasta ar fi competenta sa judece in fond. Am aflat din surse neoficiale ca a fost sesizata Curtea de Conturi pentru a efectua controale cu privire la justificarea banilor care s-au platit antreprenorului general de catre Achizitor, privind organizarea de santier; acesti bani se pare ca-s nejustificati...VA ROG SA-MI SPUNETI CE SA FACEM IN CONTINUARE PENTRU A RECUPERA CREANTA NOASTRA. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 13:41, 9 Martie 2010
Buna ziua.
La prima vedere, dat fiind că sunt implicate firme din doua state comunitare diferite,se aplica prevederile Regulamentului CE nr.1346/2000 al Consiliului din 29 mai 2000 privind procedurile de insolvenţă,cu aplicarea normelor de drept international privat .
Conform acestui regulament,se deschide procedura insolventei in tara firmei insolvente. Lecturati si dvs.acest regulament şi revenim cu discuţii .
O zi buna.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala- fara actiune in dreptul comun Minodora Sorian Minodora Sorian Am inaintat o ordonanta presedintiala in baza art.581 Cod civil raportat la OUG 34/2006 privind achizitiile publice. Am solicitat suspendarea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Actiune directa a subantreprenorului impotriva beneficiarului Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua, va rog mult sa ma lamuriti cu privire la o actiune comerciala pe care vrem s-o promovam impotriva beneficiarului. Noi suntem subantreprenorul, ... (vezi toată discuția)
Contract subantrepriza dacmoto dacmoto Buna seara, am calitatea de subantreprenor si in acelasi timp de creditor. Antreprenorul refuza sa plateasca facturile pe motiv ca in contract este prevazut : ... (vezi toată discuția)