avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare parti sociale de catre administrator; ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare parti sociale de catre administrator; transformarea acestuia in asociat unic

Buna ziua,
Sunt administrator la un SRL care are doi asociati. Eu nu sunt asociat. Doresc sa preiau partile sociale de la cei doi asociati si sa devin asociat unic.
Probleme:
1) Contractul de cesiune a partilor sociale - trebuie sa fie in forma autentica?
2) Declaratia data pe propria raspundere de catre asociatul unic care prin cesiune a dobandit partile sociale ca nu mai este asociat unic la alta societate comerciala- exista un formular? trebuie sa fie in forma autentica?

3)Declaraţia data pe proprie răspundere de către asociatul unic care prin cesiune a dobândit părţi sociale din care să rezulte că îndeplineste condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi (original)- exista un formular? trebuie sa fie in forma autentica?

4)Actul constitutiv - a existat in prim Act contitutiv, cu doi asociati; a urmat un al doilea Act constitutiv, tot cu doi asociati, ca urmare a schimbarii structurii actionariatului si a obiectelor de activitate
Noul Act constitutiv:
a) trebuie sa faca referire la Actele constitutive anterioare?
b) ma poate ajuta cineva cu un model de Act constitutiv pentru asociat unic, ulterior constituirii societatii comerciale? Toate modelele de Acte constitutive gasite se refera invariabil la societati noi.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: florinbarbu , utilizator 08:40, 10 Martie 2010
pentru aceasta problema luati legatura cu functionarii de la registrul comertului, care o vor rezolva in mod legal si competent in cel mai scurt timp.
1. Contractul de cesiune nu trebuie sa fie in forma autentica ba chiar poate fi prinsa in Hot AGA-vezi instructiuni ORC
2-3-Declaratia poate fi autentificata de un notar sau atestata de un avocat.
4.Actul constitutiv actualizat nu face referire la cele anterioare dar obligatoriu la sfarsit trebuie sa pui data actualizarii lui.

Cat priveste AC actualizat schimbi partea introductiva cu datele de la un model de AC cu asociat unic, schimbi cap. Capital social si pui noua structura apartilor sociale cu asociat unic si schimbi Cap. Conducerea si administrarea societatii care acum va fi exercitata de asociatul unic care poate fi si administrator.Tot dintr-un AC cu asociat unic model, te inspiri.
Bafta!
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale si creante panteraroz26 panteraroz26 Buna ziua. As dori un model de Hotarare aga pentru Cesiune parti sociale si creante si un Act constitutiv actualizat. Mentionez ca SRL-ul are 3 asociati si ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen robert_11 robert_11 Buna ziua. Am u SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc ca sa schimb aceste coduri CAEN cu altele, implicit codul principal. Aveti idee ce pasi trebuie sa fac si cam ... (vezi toată discuția)
Model contract cesiune parti sociale danmarianpopescu danmarianpopescu Va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: sunt actionar intr-o firma - SRL - cu trei asociati. Doi dintre ei doresc sa cesioneze partile sociale ... (vezi toată discuția)