avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenesc si datoriile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenesc si datoriile

mama mea a decedat si eu sunt singurul ei fiu, mama a avut un card de credit pe care avea o descoperire de vre-o 3000ron, ca sa pot sa intabulez casa pe numele meu ma afecteaza aceasta datorie.? banca nu mi-a trimis nici un fel de somatie si nici extrase de cont nu imi mai vin. in august a decedat si tot atunci s-a facut si acest card, la sfarsit de luna a fost emis un extras dar de atunci nu s-a mai emis (sau nu le-am mai primit)
eu mostenesc si datoriile?
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 16:26, 3 Ianuarie 2007
Acest debit nu te va afecta la intabularea casei.
Intabularea se poate face si cu sarcini, daca este cazul.
Dar fiind posesor de drept consider, e doar parerea mea, ca mostenesti atat activul cat si pasivul :((
daca pot sa intabulez casa pe mine, as putea sa fiu ulterior obligat sa platesc aceasta datorie. mentionez ca banca nu a solicitat nici un fel de garantie reala mobiliara/personala la eliberarea cardului, a fost emis doar cu buletinul si cuponul de pensie atat.
mostenesti si datoriile. in cazul in care pasivul este mai mare decat activul trebuie sa faci o acceptare sub beneficiu de inventar pentru ca altfel este posibil sa fi tinut la plata acelor datorii cu bunurile pe care le detii tu, altele decat cele mostenite
daca nu au garantii reale asta inseamna ca sunt creditori chirografari, adica debitorul este tinut sa-si indeplineasca indatoririle cu toate bunurile sale pe care le detinea la scadenta.
Asa ca pune mana si achita debitul cat mai repede, sa nu te trezesti ca nu-ti ajunge mostenirea pt achitarea lui:(

Alte discuții în legătură

Moștenire credit al unui decedat fără bunuri Ferencz Alexandru Ferencz Alexandru Buna ziua,dupa moartea tatalui eu si mama mostenim doar un card de credit,am fost la banca si mi-sa spus ca trebuie achitat.Asa este chiar daca mama este cu ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Titular card credit decedat andreeath11 andreeath11 buna ziua, Tatal meu a decedat anul trecut si am aflat ca era unic titular al unui card de credit la o anumita banca. Am prezentat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)