avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificare Statut Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificare Statut Asociatie

Problema: Vreau sa modific Statutul Asociatiei. Judecatoria mi-a cerut: Proces verbal al Adunarii Generale - legalizat, Act Aditional de Modificare Statut - data certa si Statut nou - data certa.
Am facut toate actele si aici intervine intriga: Am fost la 6 Notariate: unii nu pun data certa, altii imi cer prezenta celor 26 de membrii in fata notarului sau a notarului la Adunarea Generala, desi in procesul verbal sunt imputernicit de catre acestia sa indeplinesc toate formalitatile, altii vor 26 de procuri prin care eu sunt imputernicit sa modific acest statut iar altii nu cunosc OG 26/2000. #-o
Solutia ?
Sper sa mi-o dati voi. Am nimerit eu cei 6 notari cei mai slabi din Bucuresti (de fapt secretarele acestora, pentru ca notarii nu sunt niciodata acolo si parca intrii la presedintele tarii cand reusesti sa obtii o intrevedere) sau sunt eu intr-o grava eroare ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:09, 15 Martie 2010
Cred ca toate persoanele cu care ai intrat in contact inclusiv judecatorul si notarii cunosc o.g. 26 si acesta este motivul pentru care nu ai reusit sa faci modificarile la statut. Practic og 26/2000 la art. 33 alin.1 spune ca modificarea statutului se face cu aplicarea corespunzatoare a dispozitiilor art 8-12. Practic pentru a modifica statutul acesta trebuie refacut in aceleasi conditii ca atunci cand fundatia/asociatia a fost infiintata. Nici un notar nu-ti va autentifica un act semnat de 30 de persoane fara sa le vada semnand. Este aceeasi procedura ca si la soc. com. cu exceptia ca actul trebuie autentificat la notar si nu la avocat. Multa bafta!!!
Vedeti ca darea de data certa se poate face si de catre un avocat ;)
Hmmm =D> asta ar fi foarte bine, multumesc
avocatii dau data certa dar nu autentifica asa cum cere og pentru actul constitutiv...
Mergeti la avocat si nu veti avea probleme.
Ei nu sunt precum presedintele tarii...:))
Daca ii cautati ii gasiti:))

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Act aditional la actul constitutiv al ong-ului BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT In cazul in care se face un act aditional la actul constitutiv al ONG-ului acesta trebuie dus la notar sau Registrul comertului? Dupa ce este semnat unde ... (vezi toată discuția)
Modificare functii membrii consiliu director asociatie non-profit alinamit alinamit Buna ziua, Este vorba despre o asociatie non-profit infiintata pe baza OG 26/2000. Problema este urmatoarea. In cursul anului 2007 printr-o Hotarare a ... (vezi toată discuția)
Modificarea actului constitutiv al unei fundatii Nicolae Fratea Nicolae Fratea In 1997 s-a constituit o fundatie. In PROCESUL-VERBAL(acesta este actul constitutiv) este prevazut: \"Conducerea fundatiei sa fie asigurata de 21 persoane\". ... (vezi toată discuția)