avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre salariul mediu pe unitate la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre salariul mediu pe unitate la nastere

Buna ziua!
Am o serie de nelamuriri referitoare la acordarea acestui bonus...
Daca societatea la care lucrez are atat angajati cu norma intreaga cat si cu jumate de norma, se iau in considerare si salariile angajatiilor cu jumate de norma cand vine vorba de acest calcul? Eu lucrez cu norma intreaga.
Am intrebat la resurse umane la ce suma se calculeaza acest bonus la noi si mi s-a raspuns ca este vorba de 690 lei, lucru care m-a surprins in conditiile in care cel mai mic salariu la angajatii cu norma intreaga este de 800 de lei, iar veniturile se intind pana la 2000 lei.
Pot sa contest aceasta suma prestabilita de ei?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Mabel , utilizator 14:57, 9 Martie 2010
Avand in vedere ca nu exista o reglementare cu caracter general in aceasta materie , lamurirea pe care o solicitati dvs. este stans legata de cunoasterea prevederilor actului intern (contract colectiv de munca la nivel de unitate , decizie etc) prin care se acorda acest drept , in functie de care puteti sau nu sa faceti demersuri ..
In primul rand nu este un "bonus" ci un ajutor financiar.
Societatea trebuie sa faca un calcul legal nu unul dupa ureche, iar salariul mediu anual se calculeaza conform legii si nu cred ca este numai de 690 lei.
Daca va simtiti nedreptatita puteti sa-i dati in judecata.
1. Pentru a elimina influenta salariilor provenite din CIM cu timp partial, salariul mediu pe unitate se poate calcula impartind fondul total de salarii la numarul mediu de salariati din perioada luata in calcul.
2. Numarul mediu de salariati reprezinta numarul de salariati care ar fi lucrat cu timp normal de lucru.
Va multumesc pentru raspuns!
Am gresit cand am spus bonus, intr-adevar, a fost primul termen care mi-a venit in minte pe moment. :)
Am in cazul acesta dreptul de a solicita dovezi referitoare la metodele de calcul folosite de ei? Sau acestea se pot obtine numai daca actionez in instanta? E un drum anevoios si nu prea ma incumet sa iau asemenea masuri daca se pune problema asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Ce drepturi are un angajat cu jumatate de norma (4 ore pe zi)? Poate primi tichete de masa si cate pe luna? Dar concediul de odihna cum se calculeaza? Va ... (vezi toată discuția)
Numar de angajati WinstonSmith WinstonSmith O societate fara angajati, face formele de angajare incepand cu 29.12.2014 pentru 2 angajati cu norma intreaga. Pe parcursul anului 2015, raportarile pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus la nastere la 2 angajatori pytu_elena pytu_elena lucrez la 2 angajatori ; unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma. am nascut pe 2 iulie si am inteles ca in ccm este stipulat acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)