avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu jumatate de norma

Ce drepturi are un angajat cu jumatate de norma (4 ore pe zi)? Poate primi tichete de masa si cate pe luna? Dar concediul de odihna cum se calculeaza?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 7 Septembrie 2010
Art. 103. - (1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă propo rţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Durata CO va fi ca la un salariat cu norma intreaga, indemnizatia fiind aferenta programului de lucru partial pe care il aveti.
Tichetele de masa se primesc de la unitatea unde aveti functia de baza, daca se dau.
Buna ziua,
Am aceeasi nelamurire cu mihaela_1968.
Lucrez pentru doua societati comerciale. Iau bonuri de masa la societatea unde am functia de baza, unde lucrez jumatate de norma. De cateva luni seful a hotarat sa ne dea bonuri de masa. M-a lasat sa ma interesez cate bonuri mi se cuvin pentru jumatate de norma... am sunat la contabila si la cei de la Accor... si peste tot acelasi raspuns... pentru 2 zile primesc un bon. Nu mi se prea pare corect... am verificat legea si este de o ambiguitate... Oricum stiu ca bonuri pot sa iau DOAR unde imi este functia de baza! Deci? Cum sa ii justific contabilei ca am dreptul la un numar de bonuri egal cu numarul de zile lucrate?
Se stabilesc conform prevederilor din CCM.Daca numarul de tichete se va obtine prin impartirea numarului total de ore lucrate la 8 ,se va primi un tichet la doua zile.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;
c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa harpa ion harpa ion am un contract de part-taime cu o societate de 20 de ore pe saptamana ,am dreptul la bonuri de masa? mentionez ca unde lucrez cu norma intreaga nu se dau ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diana_1111 diana_1111 Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa ofere bonuri de masa unor angajati iar altora nu. Si asta in conditiile in care toti angajatii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-un articol postat pe avocatnet.ro este mentionat ... Adela.moldovan Adela.moldovan Buna ziua, Intr-un articol postat pe avocatnet.ro este mentionat ca nu se pot acorda tichete de masa de valoare diferentiata in functie de norma de lucru si ... (vezi toată discuția)