avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Va rog spuneti-mi daca pe langa contractul de munca avut am lucrat si in regim de colaborare (contract de mandat) acestaq se ia in considerare in calculul indemnizatiei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluci_b , utilizator 16:49, 9 Martie 2010
OUG 148 Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Veniturile din contractul de mandat sunt impozabile, deci se vor lua si acelea in calcul.
multumesc mult

si cand depun dosarul sa depun si copie dupa contract ? dau doar anexa
In dosarul pt indemnizatie este prevazuta completarea unei adeverinte tip (pe care o luati de la primarie). Acea adeverinta se va completa si de catre societatea unde v-a fost intocmit contractul de mandat, cu sumele aferente. Deci veti avea 2 adeverinte de venit la dosar. Copie dupa contractul de mandat nu cred ca este cazul sa depuneti la dosar.
multumesc din suflet

toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Cristinaancarusu Cristinaancarusu Buna ziua! Incepand cu data de 16 noiembrie 2010, am intrat in dreptul indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani, cu un cuantum de 600 lei. ... (vezi toată discuția)
Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)
Venit crestere copil MICU3 MICU3 Se poate lua in calcul conventia civila pe langa venitul dintr-un contract de munca la calcului indemnizatiei de crestere copil? (vezi toată discuția)