avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... extras administrativ
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

extras administrativ

unul din actele necesare intocmirii dosarului pensiei de boala este extrasul administrativ care se obtine de la Agentia Teritoriala aFortelor de Munca.In afara cartii de munca mai este necesara si o alta hartie de la medicul specialist,pentru eliberarea acestuia?mentionez ca mai beneficiez de inca doua luni de ajutor de somaj.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 17:45, 9 Martie 2010
In conformitate cu art.4 alin(1), lit c din Ordinul 340/04.05.2001 (Normele de aplicare a Legii nr.19/2000) angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana care urmeaza a fi inscrisa la pensie de invaliditate, intocmeste dosarul insotit de un extras de pe carnetul de munca (anexa nr.33 din ord.340) ce cuprinde date referitoare la starea civila, pregatirea generala si profesionala (zi,luna si an), durata perioadei de cotizare, perioadele de somaj, concediul medical din ultimele 12 luni precum si documentatia necesara stabilirii cauzei invaliditatii , in vederea emiterii deciziei medicale.
Raspunsul la intrebarea dvs. este in consecinta NU . In mod normal nu mai trebuie sa duceti niciun alt document . Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine depune dosarul de pensie pentru invaliditate? lbondila lbondila Buna ziua, Potrivit art. 82 din nr. Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii pensia se va acorda la cererea persoanei indrepatatite, dar conform ... (vezi toată discuția)
Pensionare in urma invaliditatii mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat din partea voastra pentru ca nu m-am mai lovit de o astfel de situatie si nu stiu exact pasii de urmat, si anume: Un ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala nicotorok nicotorok Buna ziua, Ma poate ajuta cineva??? Tatal meu a fost operat de hernie de disc in urma cu o saptamana. A fost in somaj, si a terminat somajul in urma cu o ... (vezi toată discuția)