avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acte false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acte false

am si eu o problema, lucrez la o institutie finantatoare in cadrul unui magazin, intr-o zi s-a prezentat o doamna si un domn cu o adeverinta de venit falsa, adeverinta era pe numele domnului, eu am verificat actele si am trimis datele pt aprobare la sediul central, cererea a fost aprobata contractul l-a semnat doamna pe motiv ca domnul este plecat din localitate, dupa cateva saptamani s-a descoperit falsul si sa facut plangere la politie si s-au trimis si actele (adeverinta si contractul) am fost chemat si eu si am dat o declaratie in care am recunoscut cele intamplate, eu nu am stiut ca adeverinta este falsa. Care sunt riscurile la care sunt expus.
Cel mai recent răspuns: danielusul , utilizator 21:55, 3 Ianuarie 2007
in ce a constat verificarea facuta de catre tine?
Cei doi vor fi trimisi in judecata pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni iar tu vei raspunde pentru neglijenta.
dar de ce esti asa sigur ca e neglijenta?si de unde ai scos-o cu asocierea?
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2006
old_habits_die_hard, utilizator
adeverinta trebuia sa fie completata in intregime fara corecturi, stersaturi sau caractere ingrosate, sa existe pe ministerul de finante, datele din buletin sa fie corect completate...si cam atat.
ai avut vreo intelegere cu autorii inselaciunii?

Alte discuții în legătură

Cerere de credit transformata in " tentativa de inselaciune si uz de fals " iamlion13 iamlion13 Buna ziua. In 2016 am gasit un anunt pe internet referitor la o companie care oferea imprumuturi rapide doar cu buletinul. Am sunat la numarul lor si am luat ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat pe incredere si ...am fost pacalit vio.r vio.r Buna ziua! Am inprumutat o suma mare de bani unei familii, tata si fiu,pe incredre.La momentul respectiv ocupau functii publice in finante bine platite . Dar ... (vezi toată discuția)
Am făcut 3 împrumuturi la un car pe baza unor adeverințe false și am fost condamnat la 7 ani de închisoare. sunt disperat, cum să procedez? cezarpopa cezarpopa am facut 3 imprumuturi la un CAR. doamna de acolo a avut probleme si ia verificat toate dosarele.eu aveam salar de 580 ron dar de la contabilitate miau dat ... (vezi toată discuția)