avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa pt fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa pt fals si uz de fals

am incheiat o chitanta de mana cu o persoana pt un imprumut de o suma de bani intrun sigur exemplar ne find prezent nici o alta persoana, ulterior aceea persoana a adaugat si alte sume de bani pe acea chitanta a trecut si un martor acolo si ma dat in judecata eu am cerut expertiza a fost in favoarea mea , i sa deschis dosr penal pt fals si uz de fals , as dori sa aflu ce pedeapsa ar trebui sa primeasca el si martoru pt acest fals , sau daca se poate unde se incadreaza va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:48, 11 Martie 2010
Art. 288.cod penal - Falsul material în înscrisuri oficiale Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de naturã sã producã consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.Falsul prevãzut în alineatul precedent, sãvârsit de un functionar în exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.Sunt asimilate cu înscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producãtoare de consecinte juridice.
Tentativa se pedepseste.
Art. 291. - Uzul de fals Folosirea unui înscris oficial ori sub semnãturã privatã, cunoscând cã este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, si cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã când înscrisul este sub semnãturã privatã.
Potrivit Codului penal art.290 falsul in inscrisuri sub semnatura privata si folosirea actului se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.Infractiunile care pe langa pedeapsa cu inchisoarea,prevede si amenda,aceasta va fi aplicata.
Interventie moderator: va rog sa ramaneti aici, unde ati deschis subiectul. Multumesc.

g.mitru@yahoo.com a scris:

buna seara , am scris si aseara pt fals si uz de fals , am o expertiza in favoarea mea persoanei in cauza i sa facut dosar penal pt fals si uz de fals , sa va reamintesc , am facut o chitanata de mana cu o pers. pt o suma de bani 12000 ron iar acesta a mai adaugat 15000 de eur si 16000 ron , un martor care de fapt nu a existat sfatuiti-ma ce sa fac: procuroarea care are dosarul considera ca ceea ce a adaugat pe chitanta respectiva nu reprezinta ceva foarte grav si a zis ca nu o sa il trimita mai departe in judecata pt ca nu e vinovat si ar trebui sa ma inteleg cu el sa ii dau bani mentionati mai sus. procuroarea astepta raspuns de la mine . ce raspuns trebuie sa dau , personal vreau sa merg mai departe ce ma sfatuiti sa fac in conditiile in care cei de la Mina Minovici au zis ca este un fals tot ce au adaugat in plus inclusiv adaugarea martorului , as mai dori sa stiu si ce pateste martorul va multumesc

r.gabi a scris:

Daca veti considera ca sunteti nevinovata,mergeti mai departe si solicitati continuarea urmaririi penale,in cadrul careia trebuieste efectuata o expertiza grafologica cu privire la sumele despre care aratati ca au fost adugate.
De asemeni trebuie administrate probatorii cu acte,martori si cu orice mijloace de probatiune acceptate de lege

g.mitru@yahoo.com a scris:

pai expertiza grafologica cica a fost facuta la bucuresti imi puteti spune unde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)