avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... implinire preaviz zi nelucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

implinire preaviz zi nelucratoare

Daca termenul de preaviz, calculat pe zile calendaristice, se implineste intr-o zi nelucratoare ( sambata), cim inceteaza la acea data sau in prima zi lucratoare (luni)?
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 11:28, 10 Martie 2010
cim inceteaza in fapt in ultima zi lucratoare din perioada pentru care s-a incheiat iar in drept, in ultima zi calendaristica a perioadei
Deci eu in decizia de incetare voi scrie incepand cu data de...(duminica) inceteaza contractul individual de munca al...
Termenul de preaviz este de min 15 zile lucratoare. Deci, decizia se face incepand cu ziua de luni'

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie datata in zi nelucratoare rrramor rrramor Pot inchide un CIM pe baza unei demisii pe care angajatul a datat-o cu data unei zile nelucratoare? Cand o pot inregistra eu in registratura? Multumesc (vezi toată discuția)
Preaviz 15 zile melinda muntean melinda muntean Buna ziua sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea mea problema: sotul meu lucreaza la un restaurant avand ca program de lucru 24 h cu 24 h. In urma ... (vezi toată discuția)
De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)