avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare functionar public

sunt angajata in cadrul unei primarii de comuna ca functionar public din anul 2003 luna martie avand functa de referent iar din anul 2007 luna oct am functia de inspector asistent treapta 3 de salarizare, intrebarea mea este care ar trebui sa fie incadrarea mea dupa 7 ani vechime si studii superioare, salariul meu de incadrare in momentul de fata este 747lei, ce pot face daca nu am fost incadrata corect?
totodata va rog sa-mi spuneti daca pot sa plec la o firma privată prin transfer
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:06, 9 Martie 2010
Retroactiv nu puteti face nimic, dar urmarind noua lege a salarizarii unice, in functie de bugetul alocat si valabil votat in CL, puteti urmari doar trecerea pe o treapta superioara de salarizare.
In privinta dorinteti d-voastra de a pleca in sectorul privat prin transfer, va spun ca nu se mai poate. Codul Muncii nu mai prevede schimbarea angajatorului prin transfer.
Puteti sa incetati raporturile de munca cu autoritatea publica angajatoare, iar in prealabil sa aveti incheiat un CIM cu angajatorul privat.
Pai...sa vedem: ceva imi spune ca, intre 2003 si 2007 ati absolvit o facultate, iar din octombrie 2007 ati fost promovata pe studii superioare. Corect?? Cred ca da, intrucat fp de inspector presupune, conform legii, studii superioare....
Bun. Din treapta de salarizare, se avanseaza o data la 2 ani. Adica, puteati promova in oct. 2009 (daca seful de compartiment nu v-a facut propunerea, stati pe capul lui sa o faca acum).
Ia sa vedem ce spune defuncta OG 6/2007 (cuplata cu OG 9/2008) despre salarizarea inspectorului asistent, treapta 3 salarizare: fix 747 RON!
Asa ca...din punct de vedere al salariului, eu zic ca sunteti incadrata corect. Solicitati, totusi, departamentului de RU sa va faca avansarea in treapta de salarizare (este f. simplu, fara concurs, examen sau fp. vacanta) si va urez sa va bucurati de minunatul salariu de baza 818 RON, aferent fp inspector asistent treapta 2 de salarizare. (la incadrarea pe functia publica conteaza vechimea in specialitatea studiilor, nu vechimea in munca).
Prin transfer, puteti pleca doar in cadrul sistemului bugetar, pe o alta functie publica de aceeasi clasa, grad si treapta profesionala. La privat, angajarile se fac pe baza de interviu si verificarea competentelor...
Mult succes!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul salariu dupa promovare sendysss sendysss Dupa promovarea in clasa din referent asistent, treapta de salarizare 2 ,in inspector , asistent, treapta de salarizare 2, am primit decizia primarului cu noul ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea este corecta? marynuksavu marynuksavu sunt icadrata in cadrul PMP - OFICIUL PUBLIC PROIECTdin anul 2001:inspector I A, in anul 2008 am absolvit cursurile facultatii de contabilitate,iar in anul ... (vezi toată discuția)