avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in administratia publica locala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in administratia publica locala

apropo, care este cadrul legal de organizare a unui concurs ptr ocuparea unui post vacant cind hg 281/1993 este abrogata iar lg 330/2009 nu specifica nimic clar la art7 alin2? care sunt prevederile legale?
Cel mai recent răspuns: alexandru andra , utilizator 08:19, 21 Aprilie 2010
Nici unul (pentru personalul contractual)#-o trebuie redactat un regulament la nivel de unitate, care va determina procedura aplicabila (nr. de membri in comisie, modul de stabilire a subiectelor, cerintele specifice, bibliografia, etc).:
Legea 330/2009 Anexa I Art. 7. -
(1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant, existent in statul de functii, in cazul personalului contractual, se face prin concurs sau examen, pe baza criteriilor de selectie stabilite prin regulament de catre ordonatorul principal de credite, in raport cu cerintele postului.

Problema e ca nu am vazut inca redactat un asemenea regulament...poate are cineva un model:))
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa scoatem la concurs un post de contractual.
Avem aprobarea ordonatorului principal de credite.
Care este baza legala de organizare, avand in vedere ca 281/1993 este abrogata cu mici exceptii, 775/1998....?

Ce demersuri trebuie sa fac?
Oare printr-o nota interna, decizie ar fi de-ajuns sa reglementam concursul/examenul?
Pe langa cele de mai sus, se aplica in continuare regula prevazuta de OG 34/2008 - (cu 15% posturi ce pot fi scoase la concurs din totalul posturi vacantate). Chiar daca aveti acordul ordonatorului principal de credite, organizarea concursului pentru 1 post de contractual nu este legala decat daca, pentru un post scos la concurs, s-au vacantat alte 7 posturi, ulterior intrarii in vigoare a OG 34/2008. De la aceasta prevedere, nu exista nici o derogare.
Cat despre regulamentul in cauza, asteptam in continuare colegi care pot oferi un model:)
Singura solutie este concurs pe FP.
De incadrat in cei 15% cf. OG 34, ne-am incadra.
Exista vreo problema daca dupa ce s-au vacantat posturi in dec. 2009, institutia a incadrat prin transfer FP.? Oricum posturile care se pot ocupa prin transfer erau si in planul anual.
In OG 34 spune doar pentru posturi vacantate...se organizeaza concurs in limita a 15%....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere posturi la concurs-bugetari mariateodoru mariateodoru imi poate cineva spune care este procedura scoaterii posturilor la concurs pentru institutiile bugetare. adica : daca este legal pina la 31 dec. a.c. care sunt ... (vezi toată discuția)
Angajari 2010 klaudia772001 klaudia772001 In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)
Angajare contractual pana la organizarea concursului buia buia Buna ziua, am o nelamurire legata de angajarea unei persoane ca sofer, transport scolar fara examen - pe moment. Fostul sofer a decedat acum 2 zile; tinand ... (vezi toată discuția)