avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsificare semnatura contract
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsificare semnatura contract

sunt angajata la o societate si patronul firmei nu a mai vrut sa plateasca unor furnizori facturile scadente; nu a vrut sa semneze vreun contract cu acestia; avansul aferent serv prestate s-au platit in luna iulie-septembrie; eu am venit in firma in luna octombrie si am primit de la furnizor facturile, pe care am semnat de primire, lasandu-mi totodata si contractul catre semnare, eu am dat contractul mai departe administratorului sa-l semneze ( acest contract-in 2 exemplecare semnate de furnizor in original inca se mai afla la administratorul firmei unde lucrez nesemnate).
problema este ca furnizorul a apelat la o firma de avocatura pentru somatie de plata ( inclusiv penalitati) catre firma unde lucrez prezentand ca proba copii dupa facturile de serv unde apare semnatura mea de primire si stampila firmei, precum si o copie dupa contract tot cu semnatura mea; eu nu am semnat nici un contract pt ca nu aveam nici o calitate de al semna; suprapunand documentele se vede clar ca a fost facuta o copi dupa semnatura si stampila de pe o factura;
am si o corespondenta pe e-mail din luna noiembrie in care furnizorul ma intreaba daca contractul a fost semnat.
care este parerea dumneavoastra, ce pot face? se poate da in judecata firma pt fals in acte?care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:43, 11 Martie 2010
Cred ca pentru a va feri de eventuale alte "manopere" dubioase ale celor din firma,pentru ca dupa cum am vazut,acestea se fac si puteti fi implicat/a in unele probleme cu "iz penal",cel mai bine ar fi sa sesizati prin plangere penala impotriva firmei ,prin reperezentanti legali, organele abilitate,pentru fals si uz de fals.
In urma cerecetarilor care vor fi intreprinse vor fi aflati si autorii
Unde ati semnat de primire? Pe factura?
Ce calitate aveti in firma?
Daca a semnat pe factura si era angajata furnizorul va obtine castig de cauza si va obtine titlu executoriu.
In penal nu se va intampla nimic.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals gonshu gonshu Buna ziua, As dori sa imi raspundeti la o situatie prin care din nefericre trec in zilele acestea. Sunt angajat la o companie de telecomunicatii care ofera pe ... (vezi toată discuția)
Factura cu clauza penala av_emy av_emy Buna seara!va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma x presteaza firmei y servicii, in baza comenzii pe email a reprezentantului legal al firmei ... (vezi toată discuția)