avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită hotarare judecatoreasca neclara ... dar definitiva! ...
Discuție deschisă în Executare silită

hotarare judecatoreasca neclara ... dar definitiva! ajutor

intervin cu o situatie mai ciudata . In urma unui proces de stabilire paternitate, ca probatoriu a fost expertiza ADN care a costat 2700 RON. Acesti bani au fost platiti la data efectuarii examenului ADN (11 nov 2009), in cuantum de 50%-50% de ambele parti din proces. In hotarare s-a scris asa :" Obliga paratul la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 2700 RON reprezentand 50% din contravaloarea expertizei medico-legale". In concluzie la prima vedere s-ar intelege ca expertiza ar fi costat 5400 ron, dae eu nteleg ca: ch de judecata au fost de 2700 ron, si trebuie achitate de parat dar dat fiind ca a platit deja 50% din val expertizei medico legale mai trebuie platiti rstul de 50 %, adca 1350 ron. Acesti bani sotul i-a achitat, dar tocmai a fost notficat de reclamanta sa plateasca diferenta de 1350 ron pana la 2700 ron cfm hotararii. Notificarea nu este facuta prin executor desi sustine in textul acesteia ca ar avea titlu executoriu si ca daca nu depune in termen de 7 zile acei bani va percepe 100 ron penalizare pe zi. Problema e ca hotararea este deja definitiva, in aceste conditii o poate notifica si el prin executor judecatoresc ca " nu stie sa citeasca"? A
stept sugestii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:53, 10 Martie 2010
Sotul dvs. trebuie sa ceara "indreptarea erorii materiale" sau lamuriri conform disp. art.281 C.proc.civ., in sensul aratat de dvs. si atunci nu vor mai exista neclaritati.
Sincer, din ce ne-ati citat, nu se intelege daca paratul trebuie sa achite 50% sau 100% din cheltuielile de judecata.
Bafta!

Si va rog nu mai postati aceeasi discutie de doua ori in aceeasi sectiune sau in alta sectiune a Forumului.Conform Regulamentului de postare, aceeasi discutie dublata, va fi stersa.:)
Multumesc frumos pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata lelia20052006 lelia20052006 Cum se socotesc cheltuielile de judecata? Daca eu (parata)am depus chitante in valoare de 1350 lei ,cum s-a socotit ca sa se dea o astfel de pronuntare: \" ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate iul76ian iul76ian stie cineva sigur cat costa un test de paternitate?????? am intrebat 50 de oameni pana acum si nu am primit doua raspunsuri la fel (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)