avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal=stagiu cotizatie??
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal=stagiu cotizatie??

buna,tuturor!

am si eu 2 intrebari?
1- perioada concediului prenatal este considerata sau nu stagiu de cotizatie?am citit articole "pro"in acest sens dar nu stiu textul legal pe care se bazau(cele 64 de zile concediu ar completa stagiul de 12 luni necesar ptr a beneficia de prevederile OUG 148/2005)

2-daca concediul prenatal poate fi continuat si dupa data nasterii copilului?este un drept,nu?


multumesc!
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 20:53, 28 Decembrie 2006
intrebarea cred ca era mai mult pentru dreptul muncii decat pentru dreptul familiei
- concediul de maternitate constituie stagiu de cotizare conform oug 158/2005 dar pentru a putea beneficia de prevederile legii 148/2005 trebuie sa ai stagiu obligatoriu de 12 luni inaintea nasterii copilului.
este obligatoriu ca angajata sa isi efectueze minim 42 zile dupa nasterea copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal=stagiu cotizatie?? acidor acidor buna,tuturor! am si eu 2 intrebari? 1- perioada concediului prenatal este considerata sau nu stagiu de cotizatie?am citit articole "pro"in acest sens dar ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal claudia s claudia s ca sa pot beneficia de prenatal mi s-a spus de cei de la cnas ca trebuie sa am ultimii 5 ani platiti. Este obligatoriu ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com sunt angajata cu fractiune de norma, mai exact 4 ore/zi, initial pe perioada nedeterminata, ulterior pe perioada determinata. COnform ultimelor modificari ... (vezi toată discuția)