avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale - banca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale - banca

Buna ziua,
Suntem 2 asociati cetateni romani si inca 2 asociati cetateni straini (UE) intr-o societate. Avem un credit bancar cu garantie prin avalizare BO. Cand am luat creditul banca avea o conditie: minim 50% din parti trebuie sa fie detinuti de cetateni romani. Am luat creditul. Am cazut la comun acord ca noi 2 cetateni romani sa cedam partile sociale integral celor 2 cetateni straini, iar ei preiau si contractul de credit(rambursarea in continuare). Intrebarea me este: puteml sa cerem bancii ca dupa cesionare, sa "iesim" din contractul de credit si evident si anularea garantiei in ceea ce priveste pe noi doi care ies din societate? Daca este posibil, care ar fi pasii de urmarit pentru aceasta procedura?Mentionez faptul ca nu avem restante sau probleme cu banca.
Cel mai recent răspuns: axw , utilizator 13:26, 23 Martie 2010
daca nu aveti probleme cu banca, ar fi bine sa mergeti direct la ei. Daca creditul bancar vi s-a acordat numai cu acea conditie si inainte de a cesiona partile sociale din firma, incercati sa cesionati datoria bancara.Fiecare banca are regulile ei si "obiceiurile" ei si ar fi bine sa obtineti informatiile concrete si corecte direct de la banca.
Multumesc pentru raspuns. Nu era singura conditie acela de a avea 50% asociati romani. Era doar unul. Oricum si noi ne-am gandit ca prima oara sa mergem la banca, dar inainte vroiam parerea profesionistilor.
Buna ziua,
revin la acest subiect cu o intrebare si anume: exista o procedura legala si corecta ca dupa cesionarea partilor noastre sociale catre asociatii straini la ORC sa cesionam datoria bancara respectiv garantia acordata prin avalist celorlalti asociati (de ex. la notar, in fata unui avocat)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Ridicare garantie credit bancar axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)